Μπισκότα με κόντιτα και σταγόνες σοκολάτας
- Hits: 4485
Ένα παράξενο πράγμα που συμβαίνει…όταν αντικρύζω γλυκό με σοκολάτα και πορτοκάλι είτε ζωντανά , μπροστά μου είτε σε συνταγή γραμμένο…κάτι με πιάνει . Είναι ένας από τους γευστικούς συνδυασμούς που λατρεύω . Ήταν δυνατόν λοιπόν να μη σταθώ σε μια εξαιρετική συνταγή για μπισκότα που είναι πλασμένα με κόντιτα πορτοκαλιού και σταγόνες μαύρης σοκολάτας ενώ ψάχνοντας τη συνταγή είδα ότι περιέχει και τριμμένο φουντούκι; ΑΔΥΝΑΤΟΝ …την ίδια μέρα κι όλας έβαλα μπροστά το ζύμωμα και το ψήσιμο…Έγιναν υπέροχα , τραγανά και γευστικότατα…Εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ…Δείτε τα :
Υλικά :
110 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γλ. μπέικιν
1 τσιμπιά αλάτι
70 γρ. χοντροτριμμένα φουντούκια
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
100 γρ. κόντιτα πορτοκαλιού
1 αυγό κι ένα ασπράδι
2 βανίλιες
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι . Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (ή μαργαρίνη) με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε το αυγό και το ασπράδι . Συνεχίζουμε με τις βανίλιες και τέλος , με προσοχή , στη χαμηλή σκάλα προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι . Όταν ενσωματωθούν κι αυτά σταματάμε τη χρήση του μίξερ και προσθέτουμε πρώτα τα φουντούκια , ανακατεύοντας με μια σπάτουλα , συνεχίζουμε με την κόντιτα πορτοκαλιού και τέλος με τη σοκολάτα . Στώρνουμε λαδόκολλα στα ταψιά του φούρνου και αραδιάζουμε κουταλάκια του γλυκού από τη ζύμη , αραιά μεταξύ τους . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 10 λεπτά . Όταν έχουν ροδίσει ελαφρά , τα μπισκότα μας είναι έτοιμα . Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και τα αφαιρούμε από το ταψί .
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι από τη Γωγώ Γρηγοριάδου και το blog Νόστιμες συνταγές της Γωγώς ! Μπορείτε να το επισκεφθείτε κάνοντας κλικ εδώ . Τη συγκεκριμένη συνταγή για τα μπισκότα θα τη βρείτε εδώ . Όλες οι συνταγές της είναι εξαιρετικές και δοκιμασμένες !