tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με κίτρινη κολοκύθα

Ένα πολύ νόστιμο , αφράτο , εύκολο , ζουμερό και ωραιότατο κέικ θα φτιάξουμε σήμερα. Η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η αγαπημένη , κίτρινη κολοκύθα  , ένα αγαπημένο υλικό που σε κάθε φθινοπωρινή εικόνα σχεδόν πάντα είναι εκεί μαζί με τα μήλα και τα κιτρινισμένα φύλλα των δέντρων...Τώρα είναι η εποχή της και την απολαμβάνουμε όσο και όποτε θέλουμε  αλλά καλό θα είναι όταν την βρίσκουμε σε αφθονία να την αποθηκέυουμε στην κατάψυξη ,  τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομμάτια , χωρισμένη σε ποσότητες των 500 γρ. περίπου…Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να την χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο…

Ας φτιάξουμε λοιπόν το κέικ μας:

keik kolokythas1

Υλικά:

400 γρ. τριμμένη , κίτρινη κολοκύθα

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν

1 πρέζα αλάτι

1 κοφτό κ. γλ. σόδα

1 κ. γλ. κανέλα -μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

280 γρ. καστανή ζάχαρη

4 αυγά

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κούπα ηλιέλαιο

2 κ.σ. βούτυρο 

60 γρ. καρύδι χοντροτριμμένο

2 κ.σ. σουσάμι

1/2 κούπα σταφίδες 

keik kolokythas2keik kolokythas3keik kolokythas4keik kolokythas5keik kolokythas6keik kolokythas8keik kolokythas9keik kolokythas10keik kolokythas11keik kolokythas12keik kolokythas13keik kolokythas14keik kolokythas15keik kolokythas16keik kolokythas17keik kolokythas18

Εκτέλεση : 

-Καθαρίζουμε την κολοκύθα  και την τρίβουμε με τον χοντρό τρίφτη (ή στον πολυκόφτη).  Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το βούτυρο και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα. Εδώ σταματάει το μίξερ. Προσθέτουυμε την τριμμένη κολοκύθα και το τζίντζερ και αναμιγνύουμε με σπάτουλα ή μαρίζ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρύδια , το σουσάμι και  τις σταφίδες και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί  28εκ. . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για περίπου 50 λεπτά . Θέλουμε να έχει ροδοψηθεί και να χωρίζει από τα τοιχώματα του ταψιού. Ελέγχουμε και με τη λάμα του μαχαιριού… Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε…Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...