Καραμελωμένα νεκταρίνια
- Hits: 43
Δε φανταζόμουν πως θα μπορούσε να προκύψει τέτοιο αποτέλεσμα με λίγα φρούτα και λίγο εκλεκτό βαλσαμικό ξύδι σε δυνατή φωτιά. Κι όμως προέκυψε…Ο τίτλος κρύβει μέσα του πολύ…γλύκα αφού παραπέμπει στο νέκταρ (από τα νεκταρίνια) και στην καραμέλα (από το καραμέλωμα). Φαντάσου λοιπόν για τι γλύκα μιλάμε και μάλιστα χωρίς ίχνος προσθήκης ζάχαρης! Τα καραμελωμένα νεκταρίνια τα χρησιμοποιώ παντού: Στο γιαούρτι, σε παν-κέικς κι αυγοφέτες, σε σαλάτες και σαν συνοδευτικό τυριών…
Υλικά:
2 ζουμερά, ώριμα νεκταρίνια
2-3 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι καλής ποιότητας
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα νεκταρίνια και τα στεγνώνουμε. Τα κόβουμε σε φέτες με πάχος μισό εκατατοστό ενώ παράλληλα τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Όταν ζεσταθεί καλά, αραδιάζουμε τις φέτες ροδάκινου και ραντίζουμε αμέσως με το βαλσαμικό ξύδι. Περιμένουμε ένα-δύο λεπτά μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά και γυρίζουμε και από την άλλη. Περιμένουμε να ροδίσουν και να μελώσουν άλλο λίγο και αφού κρυώσουν ελαφρά τα χρησιμοποιούμε σε κάθε περίπτωση.
Καλή απόλαυση!