Κέικ με μπανάνα , μήλο και σοκολάτα
- Hits: 14679
Ωραία λοιπόν το παραδέχομαι πως το κέικ είναι μια από τις μεγάλες μου αγάπες . Νιώθω πως το κέικ με τα υλικά που χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση σηματοδοτεί την κάθε εποχή . Το φθινόπωρο τα κέικς με φρούτα εποχής δίνουν και παίρνουν , το χειμώνα τα περισσότερα μυρίζουν λεμόνι , πορτοκάλι , κανέλα και άλλα μπαχαρικά , την άνοιξη λίγες φράουλες ή κεράσια θα "γεμίζουν" πάντα το κεκάκι μου! Και κάπως έτσι , πάντα υπάρχει ένα αρωματικό , αφράτο , νόστιμο , αγαπημένο , μαμαδίστικο , γλυκό κολατσιό (και λίγα είπα) πάνω στο τραπέζι της κουζίνας έτοιμο να συνοδεύσει το πρωϊνό ή το απογευματινό μας ρόφημα . Το σημερινό κέικ έχει γεύση από μήλο , μπανάνα και την αγαπημένη σοκολάτα…
Δείτε το :
60 γρ. βούτυρο
70 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
280 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. . μπέικιν
1 κ.γλ. κανέλα
2 βανίλιες
1 κ.σ. ρούμι
120 γρ. χονδροτριμμένη κουβερτούρα
1 μεγάλη μπανάνα λιωμένη με το πιρούνι
1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν . Χτυπάμε το ηλιέλαιο με το βούτυρο και τη ζάχαρη δυνατά στο μίξερ για λίγα λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τις βανίλιες , την κανέλα και το ρούμι . Έχοντας το μίξερ στην πιο χαμηλή σκάλα προσθέτουμε τη μισή ποσότητα αλευριού και το γιαούρτι . Όταν ενωθούν καλά τα υλικά μας , προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι , τη σοκολάτα και τα φρούτα και ενώνουμε με μια σπάτουλα ( δε χρειάζεται άλλο το μίξερ) . Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ή σε αντικολλητική φόρμα του κέικ , μέτριου μεγέθους ή την καλσική μακρόστενη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40-45 λεπτά , κάνοντας το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού . Δε θέλουμε να παραψηθεί και να στεγνώσει . Όταν είναι έτοιμο , περιμένουμε να σταθεί για 5 λεπτά , ξεφορμάρουμε με προσοχή και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει . Το τοποθετουμε τότε στην πιατέλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία !