Κεκάκια με κακάο και νιφάδες σοκολάτας !
- Hits: 8071
Τόσο απλά , τόσο ελκυστικά , τα κεκάκια μου παίρνουν χρώμα , ομορφιά και γεύση από το κακάο και από το στόλισμα με τις νιφάδες κουβερτούρας. Δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν κι είναι τόσο εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα μας ποτέ…Συνοδεύουν τον καφέ , το τσάι , το γάλα και είναι τέλειο σνακ για τα πιτσιρίκια . Φτιάξτε τα και ξαναφτιάξτε τα πολλές φορές. Να τα βαρεθείτε είναι λιγάκι δύσκολο , ωστόσο υπάρχουν αρκετές προτάσεις παραλλαγής , όπως αντικατάσταση των νιφάδων από λευκή σοκολάτα ή τρούφα! Ακόμα μπορεί να εμπλουτιστεί με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και να πάρει τα αρώματά τους...
Δείτε τα :
Υλικά:
2 κούπες κοκ. φαρίνα
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γλ. (γεμάτο) μπέικιν
2 αυγά καλά χτυπημένα
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα λάδι ελαφρύ
3 βανίλιες
2-3 κ.σ. νιφάδες σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το μπέικιν , το κακάο , τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ανοίγουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε εκεί τα αυγά , το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε με μαρίζ ή μεγάλο κουτάλι . Ετοιμάζουμε τις ατομικές θηκούλες για muffins (χάρτινες ή σιλικόνης) και τις γεμίζουμε με το μίγμα κατά τα 3/4 , μιας και θα φουσκώσει στο ψήσιμο. Η ζύμη αυτή βγάζει περίπου 12-15 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος των θηκών) . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 15-20 λεπτά περίπου.
Όταν βγουν από το φούρνο , περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τα κρατάμε χωρίς να καιγόμαστε και τα βουτάμε στις νιφάδες σοκολάτας. Ζεστά καθώς είναι , κολλάει επάνω η σοκολάτα και σχηματίζεται μια πολύ ωραία κρούστα! Περιμένουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!