Ψητό τσηζ κέικ με λευκή σοκολάτα και κόκκινα φρούτα του δάσους (cranberries και raspberries)
- Hits: 1519
Σενάριο συνηθισμένο: Βάζω στο μάτι μια συνταγή που είτε μου εμπιστεύτηκε μια φίλη , είτε δοκίμασα κάπου και ξετρελάθηκα , είτε την ανακάλυψα σε διαδικτυακή αναζήτηση , είτε συνέλαβα μέσα στο μυαλό μου. Σενάριο ασυνήθιστο: Βάζω στόχο να φτιάξω ένα γλυκό μόνο και μόνο επειδή θέλω μια φωτογραφία που να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις , όπως για παράδειγμα να έχει σα στολίδι μια χούφτα κρανμπερις κι ένα βλασταράκι βασιλικού που θα απεικονίζουν ένα λουλούδι. Θα μου πείτε , είναι κίνητρο αυτό; Για μένα είναι και παραείναι…Και το τελικό αποτέλεσμα με δικαίωσε και όσοι δοκίμασαν το γλυκό μου καθόλου δε χαλάστηκαν από τον περίεργο και ακραίο στόχο μου…
Τέλος καλό , όλα καλά...
Υλικά:
300 γρ. μπισκότα
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
400 γρ. κρέμα τυρί
100 γρ. άχνη
3 αυγά
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ. γιαούρτι
100 γρ. λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. κοκκινα φρούτα (Φρέσκα ή κατεψυγμένα)
Λίγα ακόμα φρούτα και άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να θριματιστούν εντελώς. Από το άνοιγα του μπλέντερ προσθέτουμε με σταθερή ροή το λιωμένο βούτυρο ενώ το μπλέντερ είναι σε λειτουργία έτσι ώστε να αναμιχθούν τα δυο υλικά.
Αδειάζουμε το βουτυρένιο μίγμα μπισκότων σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση και πιέζουμε με την παλάμη μας ή με ένα ποτήρι ώστε να σχηματίσουμε μια συμπαγή και σταθερή βάση.
Αφήνουμε την ταρτιέρα στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το τυρί “κρέμα” μαζί με την άχνη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά. Τότε προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γιαούρτι .
Σε αυτό το σημείο σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την τεμαχισμένη λευκή σοκολάτα. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε τη σοκολάτα κάνοντας κυκλικές κινήσεις και τέλος προσθέτρουμε τα φρούτα. Με λίγες και σύντομες κινήσεις τα ενσωματώνουμε κι αυτά και αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση. Χτυπάμε τρεις-τέσσερις φορές την ταρτιέρα πάνω στην επιφάνεια εργασίας έτσι ώστε με το τράνταγμα να απεγκλωβιστεί ο αέρας που υπάρχει μέσα στο μίγμα και να αποφύγουμε ραγάδες και ανομοιομορφίες στην επιφάνεια του γλυκού.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο , στους 160ο για 45 λεπτά. Όταν ψηθεί το γλυκό , κλείνουμε το θερμοδιακόπτη αλλά δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου ούτε πειράζουμε το γλυκό μέχρι να έρθει σταδιακά σε θερμοκρασία δωματίου.
Τότε αφαιρούμε με προσοχή το πλαϊνό μέρος της ταρτιέρας , κόβουμε σε κομμάτια γαρνίρουμε με άχνη και φρούτα και σερβίρουμε.
Σημ. : Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό με σάλτσα από φράουλα ή φρούτα του δάσους.
Συνταγή θα βρείτε αν κάνεντε κλικ εδώ.
Καλή επιτυχία!