tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σάλτσα με σμέουρα

Ας αρχίσω να γράφω επαινώντας το ρουμπινί χρώμα που έχει αυτή η σάλτσα γιατί είναι φτιαγμένη με ένα από τα πιο όμορφα , τα πιο χαρισματικά και ωφέλιμα δώρα της φύσης , τα σμέουρα. Οι συμπαθέστατοι και μικροσκοπικοί αυτοί καρποί είναι τόσο πλούσιοι σε όλα…Σε ομορφιά , σε χρώμα , σε βιταμίνες , σε μέταλλα και σε θρεπτικά συστατικά. Η σάλτσα που μας χαρίζουν τα σμέουρα είναι ανεπανάληπτη. Γαρνίρει με μαγικό κι ευφάνταστο τρόπο κάθε είδους γλυκό: Ας προσπαθήσουμε να τη φανταστούμε να ρέει πλούσια πάνω σε μια  pavlova  ή σε μια σοκολατόπιτα , σε μια panacotta ή στα pancakes ή ακόμα να μπλέκεται γλυκά με μια μπάλα παγωτό ή κάθε είδους κρέμα…Εγώ ωστόσο την αέρινη και υπόξινη γεύση της τη λατρεύω όταν συνοδεύει το ψητό χαλούμι….

saltsa smeoyra1

Υλικά:

180 γρ. σμέουρα (συνήθως χρησιμοποιώ κατεψυγμένα μιας και τα βρίσκω όλο το χρόνο)

3 κ.σ. ζάχαρη

Χυμό από μισό (μικρό) λεμόνι

1 κ.γλ. κορν φλάουρ

saltsa smeoyra2saltsa smeoyra3saltsa smeoyra4saltsa smeoyra5saltsa smeoyra6saltsa smeoyra7

saltsa smeoyra8saltsa smeoyra9

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα σμέουρα σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε εκεί για μία-δυο ώρες ώσπου να βγουν τα υγρά τους (βοηθάει η ζάχαρη σε αυτή την αφυδάτωση). Τότε προσθέτουμε το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί εντελώς μέσα σε αυτά τα υγρά χωρίς να έχει σβόλους. Τότε βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να έρθει σε βρασμό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Φυλάμε τη σάλτσα για μία εβδομάδα στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Σημ. : -Η δοσολογία που προτείνω είναι σχετικά μικρή και ο λόγος είναι ότι δεν διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα . Οπότε καλό είναι να φτιάχνουμε τόση  ποσότητα όση θα χριεαστούμε κατά περίπτωση. Εξάλλου είναι τόσο εύκολη και γρήγορη η παρασκευή της .

-Προτείνω ενδεικτικά 3 κ.σ. ζάχαρη μιας και δεν προτιμώ την πολύ γλυκιά γεύση η οποία θα σκεπάσει τη γεύση των σμέουρων. Αν ωστόσο κάποιος προτιμάει την πιο γλυκιά εκδοχή μπορεί να προσθέσει (1-2) κουταλιές ζάχαρη ακόμα.

-Αν προορίζεται για γαρνίρισμα γλυκισμάτων μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εκχύλισμα βανίλιας...

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...