Εξωτικό κέικ με ανανά και καρύδα
- Hits: 7414
Το σπίτι , αν δεν έχει έχει κέικ πάνω στο τραπέζι της κουζίνας το θεωρώ άδειο και φτωχό…Ένα κεκάκι είναι απαραίτητο , πολύ καλό για πρωϊνό , για απογευματινό , για κολατσιό , για κέρασμα κλπ… γι’αυτό και πάντα φροντίζουμε να υπάρχει μια εναλλαγή υλικών και μια ποικιλία γεύσεων ώστε να μην το βαριόμαστε . Άλλοτε με κομμάτια σοκολάτας , άλλοτε με ξηρούς καρπούς κι άλλοτε με φρούτα…το κέικ είνια αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους . Το συγκεκριμένο , με τον ανανά και την καρύδα ξεχωρίζει για την υπέροχη αρωματική του ζύμη και μας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά με τη γεύση του…
Δείτε το :
110 γρ. μαργαρίνη
130 γρ. καστανή ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
200 γρ. κοκ. φαρίνα
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
100 γρ. καρύδα τριμμένη
8 φέτες ανανά από κονσέρβα σε κομμάτια
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Κατεβάζουμε το μίξερ στην πιο χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε τις βανίλιες , το μισό αλέυρι και το γιαούρτι . Συνεχίζουμε το χτύπημα με το υπόλοιπο αλεύρι και όταν ενωθούν καλά τα υλικά μας κι έχουμε μια ομοιόμορφη , παχύρρευστη ζύμη , σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε την καρύδα με σπάτουλα και τελευταία τα κομμάτια ανανά . Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια μέτρια φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη ή λαδωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία σκάλα για 50 λεπτά περίπου . Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού (πρέπει να βγει καθαρή) . Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , περιμένουμε 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα . Το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει , το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη καρύδα . Η γεύση του δεν περιγράφεται… Την επόμενη μέρα , μάλιστα που έχει ωριμάσει είναι ακόμα καλύτερο!
Το κέικ αυτό είναι βασισμένο σε μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη…
Καλή επιτυχία!