tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιά πίτα με φρούτα του δάσους , μπανάνα και πραλίνα

Το γλύκισμα αυτό έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά : είναι προκλητικά νόστιμο αλλά και προκλητικά εύκολο στην παρασκευή του. Όταν το διάβασα, "κόλλησα" αμέσως, σαν η διαίσθησή μου να μου έλεγε : "ανακάλυψες μια σπουδαία συνταγή” Και δεν έπεσα έξω . Το ίδιο απόγευμα αγόρασα τα υλικά και προχώρησα στην εκτέλεση χωρίς να δυσκολευτώ καθόλου. Δε θα πω πολλά , καθώς τα πολλά λόγια είναι φτώχια Μέσα σε μια ώρα , συμπεριλαμβανομένου και του ψησίματος , η “αμβροσία” ήταν στο πιάτο μας….

Δείτε το :

IMG 7012
Υλικά :


2 φύλλα σφολιάτας
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
200 γρ. κουβερτούρα με πραλίνα κομμένη σε κομμάτια
1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 κούπα (περίπου 250 γρ.) φρούτα του Δάσους
Άχνη για το σερβίρισμα

SAM 2307SAM 2310SAM 2311SAM 2319IMG 1098SAM 2332

Εκτέλεση :
Βουτυρώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα 30 εκ. και απλώνουμε το ένα από τα φύλλα σφολιάτας. Φροντίζουμε να πλαισιώσει γύρω-γύρω και τα τοιχώματα της ταρτιέρας . Τα περισσεύματα τα αφαιρούμε με ένα μαχαίρι . Αδειάζουμε πάνω το ζαχαρούχο γάλα και σκορπίζουμε εδώ κι εκεί τα κομμάτια της πραλίνας . Συνεχίζουμε με τα κομμάτια της μπανάνας και τα φρούτα του Δάσους . Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας το οποίο γυρίζουμε προς τα μέσα μαζί με το κάτω φύλλο σχηματίζοντας κόθρο . Βρέχουμε μάλιστα την ένωση με λίγο νερό για να κολλήσει καλύτερα . Τρυπάμε την επιφάνεια του γλυκού με οδοντογλυφίδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα . Τα τελευταία 10 λεπτά , αφαορούμε τη σχάρα του φούρνου και ακουμπάμε την πίτα στον πάτο για να είμαστε σίγουροι ότι έχει καλοψηθεί και από κάτω.
Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε  πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη!
Σημείωση : -Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φρούτα του δάσους με φρέσκες φράουλες . Ακόμα μπορούμε να μετατρέψουμε το γλυκό αυτό σε "σοκομπανάνα" αν καταργήσουμε τα φρούτα του Δάσους και χρησιμοποιήσουμε 4 ώριμες μπανάνες...κι αυτό είναι υπέροχο.

-Τέλος μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κουβερτούρα πραλίνας με μαύρη σοκολάτα ή γάλακτος σε αντίστοιχη ποσότητα!

Όπως και να ' χει πάντως , το αποτέλεσμα είναι αξεπέραστο...

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...