Γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα και σοκολάτα υγείας (τύπου choco orange)
- Hits: 11522
Για το πορτοκάλι με τη σοκολάτα έχουμε μιλήσει πολλές φορές , για τα παιδικά μας χρόνια , τις αναμνήσεις , τις γεύσεις και τα αρώματα που σηματοδότησαν αυτή την εποχή έχουμε μιλήσει άλλες τόσες… για τα μπισκότα αυτά όμως , της γνωστής εταιρίας που ήταν πολύ , πολύ αφράτα και μέσα έκλειναν μια γενναία δόση μαρμελάδας πορτοκάλι κι από πάνω σκεπάζονταν με σοκολάτα δεν έχουμε πει ποτέ και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πούμε αφού μια φίλη μου έδωσε την συνατγή , την δοκίμασα , ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα και την ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό. Η επιτυχία τους ήταν απροσδόκητα μεγάλη…Εντάξει λοιπόν , το παραδέχομαι ακόμα τα προτιμώ …κι ας μην είμαι πια παιδί….
300 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. μπέικιν
1/4 κ.γλ. σόδα
1/4 κ.γλ. αλάτι
150 γρ. ζάχαρη
170 γρ. μαργαρίνη
1 αυγό
1 βανίλια
100 γρ. γιαούρτι
1 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι ή οποιαδήποτε άλλη της προτίμησής μας
300-400 γρ. κουβερτούρα ανάλογα με το πόσο παχιά στρώση θέλουμε.
Εκτέλεση :
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν , το αλάτι και τη σόδα. Σε άλλο μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη , τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε σιγά , σιγά και εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι. Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη παρόμοια με αυτή του κέικ αλλά λίγο πιο σφιχτή. Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε πάνω , με κενό ανάμεσα , κουταλιές του γλυκού από το μίγμα όσο μπορούμε στρογγυλές . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , λίγο πιο κάτω από τη μέση , στους 170ο , για 12-15 λεπτά. Όταν ψηθούν , περιμένουμε λίγο να κρυώσουν , τα ξεκολλάμε απ' τη λαδόκολλα και τα βάζουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν . Τα γυρίζουμε τότε από την ανάποδη , ώστε να έχουμε επίπεδη επιφάνεια και βάζουμε στο καθένα ένα κουταλάκι (του γλυκού) μαρμελάδα. (Εγώ έβαλα στα μισά μαρμελάδα πορτοκάλι και στα άλλα μισά μαρμελάδα φράουλα καθώς κι αυτός είναι ένας αχτύπητος συνδυασμός). Λιώνουμε τότε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα και καλύπτουμε την επιφάνεια με τη βοήθεια κουταλιού ή μικρής σπάτουλας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα .… Καλό είναι την κουβερτούρα να τη λιώσουμε σε δυο δόσεις γιατί θα παγώσει στην πορεία και δεν θα απλώνεται εύκολα αλλά και για να ελέγχουμε τη ακριβή ποσότητα που θα χρειαστούμε…
Kαλή επιτυχία και καλή απόλαυση!