Μπισκότα με καστανή ζάχαρη και dulce de leche
- Hits: 1618
Tώρα σοβαρά , πείτε μου : Υπάρχει κάποιος που δεν προτιμά το dulce de leche ; Που δεν πέφτει “μαχόμενος” όταν αντιληφθεί ότι το γλύκισμα που έχει μπροστά του περιέχει αυτό το μαγικό , παχύρρευστο καραμελωμένο , ζαχαρούχο γάλα; Εγώ πάντως δυσκολεύομαι να αντισταθώ γιατί το dulce de leche αποτελεί μια από τις μεγάλες μου αγάπες. Όπως ήταν φυσικό τα μπισκότα αυτά μπήκαν στο πρόγραμμα αμέσως μόλις τα ανακάλυψα. Έγιναν λίγο μεγάλα , για να χωρέσουν μια γενναία κουταλιά από τη “μαγική” γέμιση κι αυτό τα έκανε ακόμα πιο πληθωρικά και πιο δελεαστικά. Οι νιφάδες σοκολάτας και η καστανή ζάχαρη απλά βοήθησαν λίγο ακόμα για το τελικό αποτέλεσμα.
Υλικά:
130 γρ. βούτυρο
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γλ. σόδα
1 τσιμπιά αλάτι
100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
1/2 κουτί dulche de leche
Eκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και όταν ενωθούν και μαλακώσουν ρίχνουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το αλεύρι , το αλάτι και τη σόδα. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν με το μίγμα. Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για δυο ώρες ώστε να παγώσει και να πλάθεται πιο εύκολα.
Παίρνουμε τότε μια κουταλιά από το μίγμα το πλάθουμε και το απλώνουμε στην παλάμη μας και τοποθετούμε στο κέντρο μισό κουταλάκι του γλυκού dulce de leche. Kλείνουμε τη ζύμη και την πιέζουμε ελαφρά ώστε να πάρει το σχήμα του μπισκότου και την τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σχηματίζοντας τα γεμιστά μπισκότα. Αν κατά τη διάρκεια μαλακώσει η ζύμη και μας δυσκολεύει στο πλάσιμο , την τοποθετούμε για λίγο πάλι στο ψυγείο.
Ψήνουμε τα μπισκότα στους 180ο για 15-17 λεπτά.
Περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.