Αρωμτικό γλάσο τυριού με σφένδαμο και μπαχαρικά
- Hits: 25
Το γλάσο αυτό το δοκίμασα για πρώτη φορά σε μια φθινοπωρινή συνταγή όπου έπρεπε να καλύψω ένα γλυκό brioche με μπαχαρικά…Δεν ήθελα ωστόσο να είναι το γνωστό, πυκνό και βουτυρένιο γλάσο τυριού αλλά έψαχνα για κάτι πιο ανάλαφρο και πιο ρευστό.
Έτσι, μείωσα την ποσότητα του βουτύρου, αφαίρεσα εντελώς τη ζάχαρη άχνη, στη θέση της έβαλα σιρόπι σφενδάμου οπότε αυτομάτως εξασφάλισα πιο ρευστό αποτέλεσμα και τέλος πρόσθεσα μίγμα μπαχαρικών που το απογείωσε…
Υλικά:
150 γρ. κρέμα τυρί
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. σιρόπι σφενδάμου
1/2 κ.γλ. κανέλα
1 τσιμπιά γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο και αστεροειδή γλυκάνισο
Εκτέλεση:
Φροντίζουμε να έχουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε τότε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ, τα ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά μεταξύ τους και το γλάσο μας είναι έτοιμο!
Ταιριάζει απίστευτα σε κέικς με ξηρούς καρπούς ή κολοκύθα , σε γλυκά ψωμάκια και τσουρέκια και καλύπτει παντεσπάνια και γλυκίσματα με τον πιο αέρινο τρόπο!