tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι

Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι
Το πιο δύσκολο κομμάτι ενός άρθρου δεν είναι η ετοιμασία του γλυκού ή του φαγητού αντίστοιχα , αυτό άλλωστε εννοείται , αφού η ενασχόληση με την κουζίνα με γεμίζει με χαρά , μου δίνει κέφι και όρεξη , μου παίρνει το άγχος και με κάνει να ξεχνώ τις σκοτούρες καί ό,τι άλλο μ' ενοχλεί. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η ώρα της φωτογράφισης. Μάλιστα θα σας εξομολογηθώ πως όσο πιο πετυχημένο είναι το περιεγχόμενο του πιάτου , τόσο μεγαλύτερο είναι το άγχος μου να αποδώσω όλο αυτό που γεύομαι και που σαν ερασιτέχνης παλεύω πολύ για να απεικονίσω…Εεεε λοιπόν αυτό το κολασμένο  brownie σήμερα μου “έβγαλε την ψυχή”. Νομίζω πως έβγαλα πάνω από 50 φωτογραφίες , και μετά βίας διάλεξα αυτές που μοιράζομαι μαζί σας , χωρίς να είμαι ευχαριστημένη αφού θεωρώ ότι το γλυκό αδικείται…

brownies portokali1

Υλικά:


250 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
80 γρ. φαρίνα κόκκινη
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
130 γρ. πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού κομμένο σε καρέ και στραγγισμένο από το σιρόπι

brownies portokali2brownies portokali3brownies portokali4brownies portokali5brownies portokali6brownies portokali7brownies portokali8brownies portokali9brownies portokali10brownies portokali11brownies portokali12brownies portokali13brownies portokali14brownies portokali15

Eκτέλεση:

Λιώνουμε μέσα σε ένα μπωλ σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να πετύχουμε ένα βελούδινο , σοκολατένιο μίγμα. Περιμένουμε για 5 λεπτά να “πέσει” λίγο η θερμοκρασία.
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε άλλο μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας. Όταν ενωθούν τα δύο μίγματα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι . Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς και προσθέτουμε τα καρύδια. Ανακαταεύουμε άλλο λίγο και αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα ή σε φόρμα σιλικόνης με διαστάσεις 22x26. Σκορπίζουμε τότε εδώ κι εκεί τα κομμάτια πορτοκάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην προτελευταία σχάρα , στους 180ο για 25 λεπτά το ανώτερο. Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτό και σιρόπι της προτίμησής μας ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη και μια βανίλια.
Είναι απίστευτα νόστιμο και καλύπτει απόλυτα την ανάγκη για σοκολάτα που μας κυριεύει κάποιες στιγμές…ενώ ο συνδυασμός με το πορτοκάλι το απογειώνει...
Καλή επιτυχία!

Σημ.: Αν θέλουμε μπορούμε να εμπλουτίσουμε την πορτοκαλένια γεύση του γλυκού και να προσθέσουμε ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με τις βανίλιες.

Συνταγή για υπέροχο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...