Πουρές μήλου
- Hits: 714
Τα μήλα για μένα είναι ένας από τους πιο ευλογημένους καρπούς της γης και δε χορταίνω να τα βλέπω , να τα μαγειρεύω και να τα γεύομαι. Η κουζίνα μου χωρίς τα λατρεμένα μου μήλα θα ήταν πιο φτωχή και πιο αδιάφορη…Μέσα σε όλα τώρα τελευταία ανακάλυψα τον πουρέ μήλου…μια απλή αλλά χρήσιμη συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκιές πίτες, κέικς, τάρτες αλλά και σαν γαρνίρισμα σε κρέμες και παγωτά…
Υλικά:
3-4 Μήλα
3-4 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
Κανέλα
Βανίλια
Λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο, για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν τα μήλα. Αδειάζουμε τότε τα ψημένα μήλα μαζί με τα υγρά του ταψιού στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε έναν βελούδινο πολτό. Αδειάζουμε σε βάζο και φυλάμε στο ψυγείο έτοιμο για κάθε χρήση.
Καλή επιτυχία!