tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με κεράσια και αμύγδαλα

Αυτά τα δύο υλικά , δεν ξέρω γιατί , τα προτιμώ ζευγάρι. Μου αρέσει το “πάντρεμά” τους και τώρα , καθώς είναι η εποχή τους σκέφτηκα να τα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω ένα αρωματικό και νόστιμο κεκάκι για το πρωινό μας! Έβαλα και λίγο εκχύλισμα πικραμύγδαλου, καβούρδισα ελαφρά τα αμύγδαλά μου ώστε να χαρίσουν όλη τη γεύση κι όλο το άρωμά τους κι έτσι το απλό και ταπεινό κεκάκι μου μεταφορφώθηκε σε ένα πολύ ιδιαίτερο και πεντανόστιμο γλύκισμα…Τα κεράσια, δεν αποτέλεσαν "το κερασάκι στην τούρτα" μα τον ζουμερό και νόστιμο καρπό που απογείωσε τη γεύση και την υφή του κέικ. 
Δείτε το :

keik kerasi1
Υλικά :


300 γρ. κοκ. φαρίνα
2 κ.γλ. μπέικιν
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)
1 κούπα  καθαρισμενα κεράσια
60 γρ. χοντροκομμένα , ελαφρώς καβουρδισμένα , ασπρισμένα αμύγδαλα
220 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
70 γρ. ηλιέλαιο
50 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα πικραμύγδαλου
 ή 2 βανίλιες και λίγο μοσχοκάρυδο+ ξύσμα λεμονιού

galette kerasia2keik kerasi2keik kerasi3keik kerasi4keik kerasi5keik kerasi6keik kerasi7keik kerasi8keik kerasi9keik kerasi10

Εκτέλεση :

-Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα . Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
-Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με το βούτυρο  και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Συνεχίζουμε το χτύπημα στη χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε το άρωμα και το γιαούρτι μαζί με δυο κουταλιές από το αλεύρι . Όταν ενωθούν καλά τα υλικά μας , σταματάμε το μίξερ , προσθέτουμε σιγά-σιγά όλο το μίγμα αλευριού  στο μίγμα των αυγών χρησιμοποιώντας σπάτουλα . Όταν έχουν ομογενοποιηθεί εντελώς τα υλικά κι έχουμε μια παχύρευστη ζύμη , προσθέτουμε με απλαές κυκλικές κινήσεις και τα κεράσια και αδειάζουμε τη ζύμη  στην φόρμα του κέικ που έχουμε λαδώσει-αλευρώσει καλά!
-Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα , για 45 λεπτά περίπου . Δεν πρέπει να το παραψήσουμε για να μη στεγνώσει αλλά να είναι αφράτο και ζουμερό!
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , περιμένουμε για 5-10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να στεγνώσει και να κρυώσει . Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα , το πασπαλίζουμε , αν θέλουμε με λίγη άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε έναν τέλειο πρωινό ή απογευματινό καφέ ή ένα υπέροχο πράσινο τσάι με αρώματα λουλουδιών…
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...