Τούρτα μανταρίνι
- Hits: 19446
Aυτή η τούρτα είναι τόσο δροσερή , τόσο αρωματική , τόσο ελαφριά και τόσο εύκολη που αποτελεί πρόκληση. Το μανταρίνι είναι ένα εξόχως αρωματικό , χειμωνιάτικο φρούτο που θέλω να εκμεταλλεύομαι εκτός από τις βιταμίνες , το χυμό και τη δροσιά του , ακόμα και τη σάρκα του . Κάποιες φορές , όταν τυχαίνει να έχω μανταρίνια με πολλά κουκούτσια και δεν τα καταναλώνουμε ωμά , η τούρτα αυτή είναι δεδομένη , καθώς δεδομένη είναι και η επιτυχία της αλλά και τα επιφωνήματα θαυμασμού όλων όσων τη δοκιμάζουν...
Δείτε την:
Yλικά:
2 πακέτα σαβαγιάρ (περίπου 400γρ.)
Για να τα ποτίσω:
2 φλ. φρέσκο γάλα
1 φλ. χυμό μανταρινιού
4 κ.σ. κονιάκ
Επιπλέον :
1 κουτί φυτική σαντιγύ (τύπου garni) στιγμής , σε σκόνη
Για την κρέμα μανταρινιού :
3 κούπες χυμό μανταρινιού
1 κούπα ζάχαρη
6 κ.σ. κορν φλάουρ
2 μεγάλες κουταλιές από τη σαντιγύ
Καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα
(Όταν βρίσκω μικρά ζαχαρωτά με άρωμα μανταρίνι , τα χρησιμοποιώ κι αυτά για το γαρνίρισμα) {webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση:
- Πρώτα- πρώτα φτιάχνω τη σαντιγύ και την τοποθετώ στο ψυγείο
-Ετοιμάζω την κρέμα μανταρινιού : Βάζω στην κατσαρόλα , σε μέτρια φωτιά , το χυμό με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύω όλη την ώρα με το σύρμα. Όταν δέσει αποσύρω αμέσως απ' τη φωτιά για να μην παραπήξει . Αν ωστόσο μου βγει πολύ σφιχτή η κρέμα , την αραιώνω με λίγο χυμό ακόμα.
-Την αφήνω να κρυώσει αρκετά , ανακατεύοντάς την κάπου-κάπου και τότε παίρνω δυο μεγάλες κουταλιές από τη σαντιγύ και τις ανακατεύω καλά στην κρέμα του μανταρινιού.
-Στη συνέχεια στρώνω την τούρτα μου χρησιμοποιώντας τσέρκι (διάμετρο 26 εκ περίπου ). Ποτίζω ελαφρά ένα-ένα τα σαβαγιάρ κι ετοιμάζω τον πρώτο πάτο.
-Από πάνω αδειάζω και απλώνω την κρέμα μανταρινιού και συνεχίζω με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ ποτισμένα. Όταν στρώσω και τον δεύτερο πάτο , αφαιρώ πλέον το τσέρκι.
-Αδειάζω πάνω στα σαβαγιάρ τη σαντιγύ και ''χτίζω'' την τούρτα και στα πλάγια.
-Γαρνίρω με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (ή ζαχαρωτά ή καραμελωμένα ψιλοκομμένα φρουτάκια ) και παγώνω για 4-5 ώρες στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!!