tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Kέικ με κακάο και μπανάνες

Αυτό το κέικ είναι η αδυναμία μου. Το άρωμα της μπανάνας το αγαπώ , την γλασερή υφή του επίσης . Δε χρειάζεται και πολύ ζάχαρη γιατί γλυκαίνει από τα σάκχαρα του φρούτου και τέλος είναι ελαφρύ και πολύ γευστικό. Θα μπορούσαμε βέβαια στο τελείωμα να το γαρνίρουμ με γλάσο σοκολάτας αλλά είπαμε να φτιάξουμε ένα ελαφρύ , φρουτένιο κέικ που να μας χορταίνει αλλά να μη μας επιβαρύνει με θερμίδες…εξάλλου έτσι μελαχρινό καθώς  είναι από το κακάο…...μια χαρά κάνει αντίθεση όταν το πασπαλίσουμε με λίγη άχνη…πιστέψτε με , δε θέλει τίποτε άλλο…

Δείτε το :

keik mpanana1
Υλικά :


230 γρ. φαρίνα κοκ.
20 γρ. κακάο
1 κ.γλ. μπέικιν
1/2 κ.γλ. σόδα
120 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι
2 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
4 μέτριες ,  πολύ ώριμες μπανάνες λιωμένες στο μπλέντερ
Λίγη άχνη για το τέλος

{webgallery}

keik mpanana2keik mpanana3keik mpanana4keik mpanana5keik mpanana6keik mpanana7

{/webgallery}


 Εκτέλεση :
-Κοσκινίζουμε το αλεύρι , το κακάο , το μπέικιν και τη σόδα
-Στο μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά τις βανίλιες και το γιαούρτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από το μίγμα του αλευριού-κακάο και το χτυπάμε στην πιο χαμηλή κλίμακα του μίξερ. Όταν ομογενοποιηθεί , σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα  αλευριού  το οποίο ενσωματώνουμε απαλά με σπάτουλα και τέλος τον πολτό της μπανάνας
-Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη - αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 45-50 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά. ( ο έλεγχος με τη λάμα του μαχαιριού , απαραίτητος). 'Οταν βγει από το φούρνο , περιμένουμε για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει . Μεταφέρουμε τότε σε πιατέλα , πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...