tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, μπισκότα και κρέμα σοκολάτας

Ξεκίνησα λοιπόν που λες να φτιάξω ένα γλυκό αλλά ούτε εγώ η ίδια δεν ήξερα τι γλυκό θα ήταν αυτό. Γλυκό ψυγείου αλλά και σιροπιαστό, δροσερό αλλά και χορταστικό, κάτι σαν μιλφέιγ αλλά και κάτι σαν εκμέκ. Τέτοια σύγχυση δε μου είχε ξανασυμβεί αφού τις περισσότερες φορές ξέρω πολύ καλά τι θέλω να φτιάξω και πως να το πετύχω…Αυτή τη φορά, έβαλα τα χέρια μου στον αυτόματο πιλότο και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από τις προσδοκίες μου. Θα μου πεις που το κατάλαβα; Μα όσοι δοκίμασαν δεν έμεινα καν στο δεύτερο κομμάτι αλλά ζήτησαν και ΤΡΙΤΟ. Κάθισα λοιπόν και κατέγραψα αμέσως τα υλικά γιατί ήταν θέμα χρόνου να ξεχάσω πώς το έφτιαξα αφού έγινε εντελώς μηχανικά και αυτοσχέδια.

glyko fryganies sok. krema mpiskota

Υλικά:

15 φρυγανιές (περίπου)

Για το σιρόπι:

1 1/2 κούπα νερό

1 κούπα ζάχαρη

Εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γλ. σκόνη ροφήματος σοκολάτας

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα 100 γρ. Κουβερτούρα

150 γρ. Ζάχαρη

40 γρ. Κορν φλάουρ

4 αυγά

1 βανίλια

50 γρ. Βούτυρο

Επιπλέον: μισό πακέτο μπισκότα πτι μπερ

Για την επιφάνεια:

1 κουτί φυτική σαντιγί (τύπου μόρφατ)

200 γρ. Ζαχαρούχο γάλα

Για το γαρνίρισμα:

Τριμμένα μπισκότα ή γκοφρέτα

glyko sokolata karamela2serano4pastakia parliaroy4pastakia parliaroy6pastakia parliaroy9pastakia parliaroy12glyko sokolata karamela11glyko moka12milfei kakao5milfei kakao15

Εκτέλεση:

Στρώνουμε σε ένα παραλληλόργαμμο σκεύος τις φρυγανιές ενώ σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 3 λεπτά μέχρι να γίνουν σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιμένουμε 1-2 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία και τότε προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τη σκόνη σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σιροπιάζουμε με αυτό το σιρόπι τις φρυγανιές.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα: λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαίν-μαρί ενώ ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια και τα χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά. Προσθέτουμε από το ζεστό γάλα 2-3 κουταλιές κι ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα του μπωλ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να έρθει σε βρασμό. Όταν δέσει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Ρίχνουμε στην κρέμα και τη λιωμένη κουβερτούρα και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα πάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές και από πάνω στρώνουμε μια σειρά μπισκότα. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα την οποία στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη λευκή κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει καλά και τότε με σταθερή ροή προσθέτουμε το ζαχαρούχο χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Όταν η κρέμα γίνει αφράτη και βελούδινη την απλώνουμε πάνω από τη σοκολατένια κρέμα, γαρνίρουμε με τριμμένα μπισκότα, την τοποθετούμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά, κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...