Κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Hits: 8239
Αυτή η κρέμα αποτελεί βασικό υλικό για ένα σωρό γλυκά. Είναι αγνή , νόστιμη , ελαφριά και εύκολη στην κατασκευή. Μπαίνει σαν γέμιση σε τάρτες , γλυκά ψυγείου , τούρτες , σουδάκια αλλά και σε γλυκά με φύλλο κρούστας ή ακόμα και σαν γέμιση σε κέικ ή μαφινάκια….μπορούμε ακόμα και σκέτη να την αρωματίσουμε με πολτό φρούτων , να την αναμίξουμε με ψιλοκομμένα μπισκότα ή σταγόνες σοκολάτας , να τη μοιράσουμε σε μπωλάκια και να έχουμε ένα πολύ ωραίο και απλό γλύκισμα..
Ας τη φτιάξουμε :
500 ml φρέσκο γάλα
90 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κορν φλάουρ
20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά
2 βανίλιες {webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
-Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ενώ παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα αυγά με το αλεύρι , το κορν φλάουρ , τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Όταν το γάλα αρχίσει να ζεσταίνεται παίρνουμε μια -δυο κουταλιές ( με την κουτάλα της σούπας) και τις προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών ενώ χτυπάμε με το μίξερ. Όλο αυτό το γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα , στο γάλα που ζεσταίνεται και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να δούμε ότι έχει πήξει η κρέμα μας . Αποσύρουμε αμέσως απ' τη φωτιά , ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το σύρμα για να κρυώσει η κρέμα , και τότε τη σκέπάζουμε - σφραγίζουμε με μεμβράνη φαγητού για να μη σχηματιστεί πέτσα. Ξεσκεπάζουμε όταν έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήσουμε…
Καλή επιτυχία.