Μπισκότα με cranberries και νιφάδες βρώμης
Όλοι γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της βρώμης στον οργανισμό μας . Βοηθά στον έλεγχο της LDL χοληστερόλης , βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος , βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου με τις φυτικές ίνες που διαθέτει καθώς και στον έλεγχο του βάρους του σώματος . Ακόμα διαθέτει μαγνήσιο , φωσφόρο , βιταμίνη Β1 , ψευδάργυρο , χαλκό και φολικό οξύ! Πάντα λοιπόν προσπαθώ να βρίσκω κολπάκια ώστε να την ''τρυπώνω'' παντού , σε ζύμες για κέικς , ψωμιά , κρέμες , τηγανίτες κ.λ.π. Έτσι τρύπωσε και στα μπισκοτάκια που έφτιαξα , τα οποία συνδυάστηκαν με μερικούς διατροφικούς θησαυρούς (τα κρανμπερις και τα καρύδια) , έγιναν υπέροχα και πολύ γευστικά και φυσικά έγιναν ανάρπαστα !
Δείτε τα :
YΛΙΚΑ:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ. γλ . μπέικιν
1/2 κ. γλ . αλάτι
1/4 κ. γλ . σόδα
3/4 της κούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα ζάχαρη άχνη (αν θέλουμε τη μειώνουμε)
2 αυγά (ή ένα μεγάλο)
2 βανίλιες
1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
1/2 κούπα τριμμένο καρύδι μαζί με cranberries
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
-Ανακατεύω τα τέσσερα πρώτα υλικά σε ένα μπωλ .
-Σε άλλο μπωλ χτυπάω σταδιακά τo βούτυρο , την άχνη , τα αυγά και τις βανίλιες .
-Ρίχνω το μίγμα του αλευριού μέσα στο μίγμα του αυγού και ανακατεύω με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα εντελώς .
-Τέλος προσθέτω το καρύδι με τα cranberries και τη βρώμη και ανακατεύω καλά.
-Παίρνω μικρές ποσότητες (κουταλιές του γλυκού) από το μίγμα και πλάθω μπαλάκια και τα πιέζω λίγο με την παλάμη.
-Στρώνω λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και αραδιάζω τα μπισκότα.
-Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 9-12 λεπτά!
-Περιμένω να κρυώσουν και τα μεταφέρω σε δοχείο με σκέπασμα.
Σημ. : Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε , αν θέλουμε , αλέυρι ολικής άλεσης!
Καλή επιτυχία!