tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκό ψυγείου lila pause (φράουλα-σοκολάτα)

Δεν ξέρω τι φαντάστηκες διαβάζοντας το τίτλο αλλά σήμερα θα φτιάξουμε ένα γευστικότατο γλυκό με βάση μπισκότου, με κρέμα από τυρί και ζελέ φράουλας και πλούσια επικάλυψη σοκολάτας. Την έμπνευση είχε η κόρη μου, η Σάτυ, μου έδωσε γενικές κατευθυντήριες γραμμές, μου έριξε και την ιδέα της ονομασίας (lila pause) και με άφησε να αυτοσχεδιάσω, άλλο που δεν ήθελα δηλαδή κι εγώ! Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο και τα σχόλια όσων το δοκίμασαν  ήταν θετικά. Στο εμπόριο βρήκα νιφάδες λευκής σοκολάτας με άρωμα φράουλας που χάρισαν τέλεια γεύση και κάπως έτσι το εγχείρημα στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία!

lila pause1

Υλικά για τη βάση:

225 γρ. μπισκότα (πτι-μπερ ή digestive)

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

250 γρ. Νερό

1 φακελάκι ζελέ φράουλα

500 γρ. Τυρί μασκαρπόνε

200 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. Ζάχαρη

Για την επιφάνεια:

250 γρ. Κουβερτούρα

200 γρ. Κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 κ.γλ. μέλι

Νιφάδες σοκολάτας με γεύση φράουλα

lila pause2lila pause3lila pause4lila pause5lila pause6lila pause7lila pause8lila pause9lila pause10lila pause11

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε σε ένα μπωλ μαζί με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά. Τα αδειάζουμε τότε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκ. Πιέζουμε με την παλάμη μας μέχρι να σχηματίσουμε μια συμπαγή βάση και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Τότε ετοιμάζουμε την κρέμα:

Βράζουμε το νερό, το αδειάζουμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε εκεί το φακελάκι ζελέ και τα ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά.

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και χτυπάμε για λιγά λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ενώνουμε τότε τα δύο μίγματα και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ. Αδειάζουμε τότε το μίγμα αυτό πάνω στη βάση και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να πήξει η κρέμα.

Ετοιμάζουμε τέλος την επικάλυψη σοκολάτας: Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τα τρία υλικά (κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, μέλι)  και ανακατεύουμε διαρκώς με μια Μαρίζ σε χαμηλή θερμοκρασία ( δε θέλουμε να έρθει σε βρασμό το μίγμα, μόνο να ζεσταθεί ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πετύχουμε μια βελούδινη γκανάζ).

Όταν βεβαιωθούμε ότι η κρέμα έχει σταθεροποιηθεί στο ψυγείο κι η κανάζ έχει κρυώσει ελαφρά, την αδειάζουμε πάνω στην επιφάνεια με προσοχή. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας-φράουλας και τοποθετούμε για μία ώρα στο ψυγείο. Ξεφορμάρουμε με προσοχή, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Σημ. : Τις νιφάδες σοκολάτας με γεύση φράουλας (γνωστής εταιρείας)  θα τις βρούμε σε όλα τα super markets

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...