Γλυκό ψυγείου με κακάο και μπανάνα (έτοιμο σε 10΄)
- Hits: 21694
Αυτό το γλυκάκι το αγαπώ για δυό λόγους: Πρώτα-πρώτα γιατί είναι πανεύκολο και γίνεται σε 10 λεπτά. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα υλικά που περιέχει είναι αυτά που τρώγαμε όταν ήμαστε παιδιά ! Μπισκότα πτι- μπερ και κρέμες άνθος αραβοσίτου, που δεν έλειπαν απ την κουζίνα μας σχεδόν ποτέ αλλά δεν τα βαριόμασταν ποτέ, κάτι σαν το ψωμί….Το ενδιαφέρον είναι ότι κυκλοφορούν τόσες πολλές γεύσεις στο εμπόριο ώστε μπορούμε να έχουμε πάρα πολλές παραλλαγές σε αυτό το δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι ! Κακάο-σοκολάτα , βανίλια-φράουλα , κακάο-πορτοκάλι , βανίλια-λεμόνι , βανίλια-κακάο κλπ. Εγώ σήμερα το ετοίμασα με το άρωμα της μπανάνας και με κρέμα κακάο...
Δείτε το :
25 μπισκότα πτι μπερ
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με άρωμα κακάο
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με άρωμα μπανάνα
Φρέσκο γάλα και ζάχαρη (όσο υπαγορέουν οι οδηγίες παρασκευής της κάθε κρέμας)
5-6 μπισκότα πτι -μπερ τριμμένα στο μπλέντερ
50 γρ. νιφάδες κουβερτούρας
Εκτέλεση:
Σε ένα πυρέξ ή άλλο βαθύ σκεύος (25x15) στρώνουμε τα μισά μπισκότα. Δεν χρειάζεται να τα μουλιάσουμε γιατί θα πέσει καυτή πάνω τους η κρέμα και θα μαλακώσουν όσο πρέπει! Ετοιμάζουμε την κρέμα με άρωμα κακάο πρώτα και τη ρίχνουμε αμέσως πάνω στα στρωμένα μπισκότα. Απλώνουμε και τα υπόλοιπα σε μια ακόμα στρώση και ετοιμάζουμε αμέσως την κρέμα με άρωμα μπανάνας. Την απλώνουμε κι αυτή από πάνω . Ενώνουμε τα τριμμένα μπισκότα με τις νιφάδες κουβερτούρας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού. Θέλουμε να πετύχουμε μια παχιά στρώση , η οποία θα κάνει μια πολύ ωραία κρούστα. Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει για λίγες ώρες και είναι πανέτοιμο και ωραιότατο!
Και μια πρόταση: Αν θέλουμε τη βάση πιο συμπαγή , όταν ετοιμάσουμε την πρώτη κρέμα μπορούμε να σκορπίσουμε μέσα επιπλέον σπασμένα μπισκότα και μετά να συνεχίσουμε κανονικά την εκτέλση της συνταγής.
Καλή επιτυχία!