tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Koυλούρια λαδιού με κανέλα!

Τα πιο απλά , γευστικά και αρωματικά κουλουράκια που υπάρχουν!...Η γιαγιά μου τα έλεγε "κανελοκούλουρα"...Πολλές φορές ψάχνουμε την απόλαυση σε γλυκίσματα  ''υπερπαραγωγή'' και τελικά ανακαλύπτουμε ότι ένας ελληνικός καφές το απόγευμα με δυο-τρία αρωματικά κουλουράκια …είναι ό,τι χρειαζόμαστε  αφού μας φτιάχνουν τη διάθεση , μας ικανοποιούν  και μας τονώνουν ευχάριστα , δίνοντας γεύση και άρωμα στις καθημερινές μας στιγμές όσο τίποτε άλλο . Είναι ιδανικά για το τσάι μας , τον καφέ , το κολατσιό των μικρών και φυσικά είναι ένα εξαιρετικό κέρασμα σε περιόδους νηστείας ή ιδιαίτερης διατροφής .

Δείτε τα :

 ladokoyloyra kanelas1

 Υλικά:


1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο + ηλιέλαιο)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπα σόδα (αναψυκτικό)
1/4 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
3 1/2 κούπες αλεύρι 
1 κ.γλ. (γεμάτο) κανέλα
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γλ. σόδα σκόνη
1 κ.σ. μπέικιν

Σουσάμι για το τελείωμα

ladokoyloyra kanelas2ladokoyloyra kanelas3ladokoyloyra kanelas4ladokoyloyra kanelas5ladokoyloyra kanelas6ladokoyloyra kanelas7ladokoyloyra kanelas8ladokoyloyra kanelas9

Εκτέλεση:
-Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε καλά  το αλέυρι με τη σόδα σκόνη , το μπέικιν και τα μπαχαρικά.
-Χτυπάμε τα 6 πρώτα υλικά στο μίξερ (με προσοχή γιατί πιτσιλίζει) για 2 λεπτά μέχρι να "κρεμώσουν" και στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού  και ζυμώνουμε με το χέρι. Δε ζυμώνουμε πολλή ώρα γιατί η ζύμη θα σφίξει.
-Πλάθουμε κουλουράκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. (Αν μας δυσκολεύουν στο πλάσιμο λαδώνουμε λίγο τις παλάμες μας)
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην προτελευταία σχάρα για 15 -20 λεπτά περίπου…
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...