Κέικ με δαμάσκηνα και καρύδια.
- Hits: 9690
Αυτό το κέικ είναι απ' τα πιο αγαπημένα μου . Μου αρέσουν τα δαμάσκηνα , μου αρέσουν και τα καρύδια , μου αρέσει και το κέικ όταν είναι αφράτο και γλασερό…μου αρέσει όταν τρυπώνει μέσα και μια χουφτίτσα τρούφα σοκολάτας και τέλος …μου αρέσει να βλέπω την πιατέλα με το φρεσκοψημένο κέικ να εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ…όλα τα καλά λοιπόν σε ένα κατά τ' άλλα απλό και γευστικότατο κέικ….Περιττεύει να αναφέρουμε ότι τα δμαάσκηνα αλλά και τα καρύδια αποτελούν κορυφαίες τροφές για τον οργανισμό γεμάτες σίδηρο , φυτικές ίνες και Ω-3 λιπαρά!
Δείτε το , είναι υπέροχο:
Υλικά:
250 γρ. κοκ. φαρίνα
125 γρ. μαργαρίνη
220 γρ. ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
3 αυγά
2 βανίλιες
150 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα στα 4
80 γρ. χοντροτριμμένα καρύδια
2 κ.σ. (γεμάτες) τρούφα σοκολάτας {webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά . Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με τα δαμάσκηνα , τα καρύδια , και την τρούφα.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά , στη συνέχεια τις βανίλιες και τέλος το γιαούρτι. Εδώ σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε διαδοχικά το μίγμα του αλευριού στο μίγμα του μίξερ και τα ανακατεύουμε απαλά ώστε να αναμιχθούν καλά. Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ μακρόστενη ή στρογγυλή , μετρίου μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 45 - 50 λεπτά (κάνουμε οπωσδήποτε το τεστ του μαχαιριού για να είμαστε σίγουροι ότι είναι καλά ψημένο στο εσωτερικό).
Όταν το βγάλουμε απ' το φούρνο περιμένουμε 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα . Το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει , το μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία! :)