tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπισκότα soft με κερασάκια και λευκή σοκολάτα

Μπισκοτάκια μαλακά , νόστιμα , γιορτινά και "γλυκούλια" φτιάχνουμε σήμερα . Τα κερασάκια δίνουν μια παιχνιδιάρικη πινελιά αλλά και μια χαρούμενη νότα ενώ η λευκή σοκολάτα τους προσθέτει έξτρα γεύση και τα κάνει απολαυστικά και αρωματικά , καραμελοβανιλένια  ή κάτι παρόμοιo...

Είναι πανεύκολα και διασκεδαστικά στην κατασκευή τους και ετοιμάζονται σε χρόνο ρεκόρ. Ας μπούμε λοιπόν στο κλίμα των Χριστουγέννων , ας τα φτιάξουμε κι ας απολαύσουμε  το τσάι ή τον καφέ μας με καλή παρέα και ακομα καλύτερη , γιορτινή διάθεση!

mpiskota soft1
Υλικά :

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ μπέικιν
1/4 κ.γλ. σόδα
90 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 βανίλια
100 γρ. σταγόνες λευκή σοκολάατα (καλής ποιότητας για να μη σκουραίνει και διαλύεται κατά το ψήσιμο)
150 γρ. κερασάκια μαρασκίνο ή στραγγισμένο γλυκό του κουταλιού κομμένο στα 4 

mpiskota soft3mpiskota soft4mpiskota soft5mpiskota soft6mpiskota soft7mpiskota soft8mpiskota soft9mpiskota soft10

Εκτέλεση :

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν , τη σόδα και την άχνη.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο (πρέπει και τα δύο υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν καλά . Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μίγμα του αλευριού και χτυπάμε στην πιο χαμηλή σκάλα. Τέλος προσθέτουμε τα κερασάκια και τη λευκή σοκολάτα τα οποία ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Έχουμε στρώσει λαδόκολλα στα ταψιά του φούρνου και αραδιάζουμε πάνω κουταλιές του γλυκού από το μίγμα , αραιά μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 170ο για 12-15 λεπτά.. Όταν βγουν απ' το φούρνο περιμένουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν για να μη διαλυθούν και τα τοποθετούμε στην πιατέλα μας….Αν δεν τα καταναλώσουμε άμεσα καλό είναι να τα φυλάξουμε σε μπολ με σκέπασμα.
Καλή επιτυχία….

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...