Muffins με τρούφα.
- Hits: 7202
Κάθε φορά που φτιάχνω μια δόση muffins τους δίνω κι από μια διαφορετική γεύση ή άρωμα….Πότε τα γεμίζω με φρέσκα , ψιλοκομμένα φρούτα , πότε με ξηρούς καρπούς , πότε με πραλίνα σοκολάτας κ.λ.π.
Κάθε φορά λοιπόν είμαι ικανοποιημένη μεν…αλλά πάντα λέω ότι την επόμενη φορά θα φτιάξω τα μαφινάκια με τρούφα ….όλο κάτι άλλο προκύπτει και όλο στην αναμονή μένουν αυτά! Ωστόσο αυτή τη φορά δε μου τη γλίτωσαν και έγιναν υπέροχα!
Ορίστε το αποτέλεσμα:
Yλικά:
2 κούπες κόκκινη φαρίνα
1 κούπα ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλάκι μπέικν
2 μεγάλα αυγά καλά χτυπημένα
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα ηλιέλαιο
3 βανίλιες
100 γρ. τρούφα κουβερτούρας {webgallery}
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι , τη ζάχαρη , το μπέικιν , την τρούφα και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι . Kάνουμε μια λακούβα στη μέση και προσθέτουμε εκεί στη συνέχεια τα αυγά , το γάλα , το λάδι και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ετοιμάζουμε τότε τις θήκες των muffins και τις γεμίζουμε με το μίγμα μας μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση περίπου. (συνήθως βγάζω με αυτή τη δόση γύρω στα 15-16 κομμάτια. Εξαρτάται από το μέγεθος των θηκών) . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 15 λεπτά περίπου!!!
Καλή επιτυχία…. ;)
Σημείωση:
-Όσο πιο μεγάλη φαντασία διαθέτουμε τόσο πιο μεγάλη ποικιλία από muffins μπορούμε να φτιάξουμε..πχ με αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα , βερύκοκα , σταφίδες , crunberries , τριμμένους ξηρούς καρπούς , νιφάδες σοκολάτας ή λογιών ζαχαρωτά ή με κάθε είδους μαρμελάδα.
-Χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα υγρής γέμισης που θα χρησιμοποιήσουμε γιατί αν το παρακάνουμε υπάρχει κίνδυνος να διαλυθεί το κεκάκι και να χωρίσει στα δύο….. το έχω πάθει…κι έμαθα…. ;)
-H ζύμη πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή για να κρατάει τα υλικά που θα της βάλουμε. Αν δούμε ότι είναι υγρή , προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι και ανακατεύουμε.