tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ γεμιστό με dulce de leche

Το έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι λατρεύω την καραμέλα….Ήρθε ωστόσο η ώρα να το δηλώσω για μια ακόμα φορά και να περάσω στην παρουσίαση του απόλυτου , απολαυστικού , γεμιστού κέικ με dulce de leche. Ένα καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (ή και περισσότερα) πάντα υπάρχουν στο ντουλάπι μου , οπότε δεν απέχω πολύ από το να εκτελέσω με λαχτάρα και λατρεία τη συνταγή για το αγαπημένο μου κέικ. H δοσολογία που ακολουθεί "δίνει" ένα κέικ σε μακρόστενη , κλασική φόρμα που το έφτιαξα εκεί για λόγους εμφάνισης και…φωτογράφισης. Αν το επιθυμείτε , πράγμα σχεδόν βέβαιο , διπλασιάστε τη δόση και χρησιμοποιείστε μεγάλη , στρογγυλή φόρμα του κέικ!

keik dulce de leche1
Υλικά:


130 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. φαρίνα κοκ.
2 αυγά
2-3 βανίλιες
150 γρ. γιαούρτι
80 γρ. τρούφα σοκολάτας
1/2 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

keik dulce de leche2keik dulce de leche3keik dulce de leche4keik dulce de leche5keik dulce de leche6keik dulce de leche7keik dulce de leche8keik dulce de leche9keik dulce de leche10keik dulce de leche11keik dulce de leche12keik dulce de leche13
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφού αφρατέψουν αρκετά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Όταν ενσωματωθούν προσθέτουμε τις βανίλιες και αμέσως μετά το αλεύρι και το γιαούρτι εναλλάξ μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την τρούφα την οποία ενσωματώνουμε ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα στον πάτο της οποίας έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Παίρνουμε τότε κουταλίτσες από το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και τις σκορπίζουμε συμμετρικά σε όλη την επιφάνεια του κέικ πιέζοντας ελαφρά για να εισχωρήσουν πολύ λίγο προς το εσωτερικό του κέικ. Βυθίζουμε μερικές κουταλίτσες ακόμα πιο βαθιά μέσα στο μίγμα και τέλος ανακατεύουμε ελαφρά την επιφάνεια ώστε να σχηματίσουμε απαλά κύματα. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα μέχρι να ροδίσει για 45-50 λεπτά. Προσέχουμε να μην το παραψήσουμε και στεγνώσει. Ωστόσο κάνουμε το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί καλά!
Μόλις ψηθεί το αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να κρυώσει και με προσοχή το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.
Τη διαδικασία για το καραμελωμένο ζαχαρούχο θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.
Άλλες συνταγές με καραμελωμένο ζαχαρούχο μπορείτε να βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ
Επίσης αν κάνετε κλικ εδώ θα βρείτε καταπληκτικό γλυκό με σιροπιασμένες φρυγανιές και καραμέλα .

Τέλος , θα βρείτε υπέροχο γλυκό ψυγείου αν κάνετε κλικ εδώ!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...