tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μηλόπιτα express θεϊκή και πανεύκολη

Εντάξει , το ξέρω , η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που το τιμάμε δεόντως το φθινόπωρο , όταν αρχίζει να μελαγχολεί ο καιρός και όλα γύρω μας  ντύνονται  μ’ αυτά τα έξοχα , μελαγχολικά , γήινα χρώματα…Κάπου εκεί αναζητάμε το λατρεμένο μηλαράκι και τη ζεστή , αφράτη μηλόπιτα που παραπέμπει στο απογευματινό τσάι ή το ζεστό καφέ…και οι μέρες τρέχουν κι εμείς μαζί τους…αλλά αυτή η γεύση και το άρωμα του μήλου μαζί με την κανέλα  είναι πάντα εκεί , σημείο αναφοράς στη ζεστασιά , στη θαλπωρή του σπιτιού , στις όμορφες , απλές καθημερινές , οικογενειακές στιγμές…Η μηλόπιτα που φτιάχνουμε σήμερα δηλώνω με σιγουριά ότι είναι η πιο εύκολη και υπέροχη μηλόπιτα που έχω γευτεί ποτέ μου…

mhlopita express1
Υλικά :


1 1/2  κούπα αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1 βανίλια
2 αυγά χτυπημένα
1/3 κούπας ηλιέλαιο
2 μεγαλούτσικα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 χούφτα κορινθιακές σταφίδες 
1 χούφτα τριμμένο καρύδι
Για το πασπάλισμα :
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα

mhlopita express2mhlopita express3mhlopita express4mhlopita express5mhlopita express6mhlopita express7mhlopita express8mhlopita express9

Εκτέλεση :
-Πρώτα πλένουμε , καθαρίζουμε , κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο . Τρίβουμε το καρύδι και προσθέτουμε τις σταφίδες .
-Σε ένα μπωλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι , μπέικιν , ζάχαρη , αυγά , λάδι , κανέλα , βανίλια) και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα . Θα δούμε τα υλικά να ενώνονται σε ένα ομοιογενές και ελαστικό μίγμα . Προσθέτουμε τότε και τα μήλα με τις σταφίδες και τα καρύδια και τα ενώνουμε όλα μαζί με τη σπάτουλα . Σε μισό λεπτό το μίγμα μας είναι έτοιμο!
-Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα 24 εκ. , αδειάζουμε μέσα το μίγμα  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για μισή ώρα (κάνουμε το τέστ με τη λάμα του μαχαιριού).
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει , αφαιρούμε τη λαδόκολλα , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία !
Σημειώσεις : -Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας της συγκεκριμένης μηλόπιτας από τη στιγμή που αρχίζουμε να καθαρίζουμε τα μήλα μέχρι τη στιγμή που θα ξεφουρνίσουμε τη μηλόπιτα δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά .
-Ευχαριστώ πολύ την Άντζελα Κροκίδη για την υπέροχη συνταγή της.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...