Muffins με φρούτα του δάσους και καστανή ζάχαρη
- Hits: 2803
Θα χρησιμοποιήσω μια βασική συνταγή για ατομικά κεκάκια χωρίς ευφάνταστα υλικά , χωρίς μαεστρία στην εκτέλεση και χωρίς κόλπα. Απλά , αγνά υλικά θα χρησιμοποιήσω μόνο …Μα στο τέλος θα προσθέσω στο μίγμα μου τα αγαπημένα και πολύ ωφέλιμα φρούτα του δάσους , αυτά που μου φτιάχνουν τη διάθεση μόνο και μόνο με το χρώμα τους και πριν τα βάλω στο φούρνο για ψήσιμο , θα φαντασιωθώ πως είμαι μάγισσα , θα τα πασπαλίσω με τα δάχτυλά μου με καστανή ζάχαρη , όπως κάνουν οι μάγισσες και πασπαλίζουν με χρυσόσκονη κι έτσι θα πετύχω μια χρυσαφένια , τραγανή κρούστα και σα μάγισσα κι εγώ θα μετατρέψω τα απλά κεκάκια μου σε υπέροχα και μαγικά muffins με φρούτα του δάσους και τραγανή επιφάνεια!
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 3/4 της κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ.(γεμάτη) μπέικιν
1 τσιμπιά αλάτι
2 αυγά
1 βανίλια
2/3 της κούπας γάλα (ή 200 ml γιαούρτι)
1 κούπα φρούτα του δάσους
Καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια. Όταν έχουν ενωθεί τα υλικά , προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι. Τότε σταμάταμε το μίξερ και προσθέτουμε τα φρούτα , τα οποία ενσωματώνουμε στο μίγμα με μια μαρίζ. Βάζουμε χαρτάκια ψησίματος στις θήκες για muffins γεμίζουμε κατά τα 2/3 τις θηκούλες με το μίγμα που ετοιμάσαμε. Πασαπλίζουμε την επιφάνειά τους με την καστανή ζάχαρη . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσει επιφάνειά τους και κάνοντας το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού να βγει εντελώς καθαρή.
Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!
Σημ. : Αντί για φρούτα του δάσους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σταφίδες και αποξηραμένα κράνμπερις αλλά και άλλα ψιλοκομμένα , φρέσκα φρούτα (ιδανική η μπανάνα , η φράουλα ή το μάνγκο) φροντίζοντας να έχουν στραγγίσει καλά από τα υγρά τους.