Κέικ με ταχίνι
- Hits: 7060
Αυτό το "κέικ -βόμβα ενέργειας και υγείας " είναι γι' αυτούς που προτιμούν το καλό πρωϊνό και εδώ που τα λέμε όλοι πρέπει να το προτιμάμαε γιατί δεν υπάρχει καλύτερο από το να ξεκινάμε "δυναμικά" τη μέρα μας…Σχετικά άγλυκο , συνοδεύεται με ξηρούς καρπούς και μέλι και είναι ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό μας! Περιέχει μέσα στο κάθε κομμάτι όλα όσα χρειαζόμαστε... Δίνει τόση πολλή ενέργεια που σας το εγγυώμαι , ότι μέχρι το μεσημέρι σας διατηρεί δυνατούς , ενεργητικούς , ορεξάτους , αλλά και χορτάτους! Όσο για τον τρόπο παρασκευής του παρασκευής του , πολύ απλός… Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα !
Δείτε το :
Υλικά :
1 κούπα ταχίνι
220 γρ. καστανή ζάχαρη
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
220 γρ. αλεύρι
100 γρ. σιμιγδάλο χοντρό
3 αυγά
3 κ.γλ. μπέικιν
Μέλι και ανάμικτους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα (κουκουνάρια , καρύδια , ηλιόσπορους , κορινθιακή σταφίδα , αμυγδαλόψιχα κλπ...
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γιαούρτι , το χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Ρυθμίζουμε την ταχύτητα του μίξερ στην πιο χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν τα οποία έχουμε κοσκινίσει πριν , μέχρι να ανακατευτούν πλήρως. Μεταφέρουμε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα στης οποίας τον πάτο έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε μέτριο , προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Αν δούμε ότι αρπάζει στο πάνω μέρος το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο τα τελευταία 15 λεπτά. ΔΕΝ ανοίγουμε νωρίτερα το φούρνο! Όταν ψηθεί καλά το κέικ , περιμένουμε για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε , το γυρίζουμε πάνω σε σχάρα , αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το σερβίρουμε με μέλι και ποικιλία ξηρών καρπών…
Καλή επιτυχία.