Κεκάκια με κρούστα κανέλας και μαύρης ζάχαρης
- Hits: 7869
Είναι κάποιες φορές που συμβαίνει αυτό που λένε "amore a prima vista" ή αλλιώς " έρωτας με την πρώτη ματιά" . Κάπως έτσι συνέβει και με μένα όταν αντίκρυσα μπροστά μου αυτά τα απίθανα , καστανόχρωμα , αρωματικά κεκάκια . Τώρα που αρχίζει να χειμωνιάζει και αυτές οι αρωματικές νότες με τα μπαχαρικά έχουν την τιμητική τους , ας τα φτιάξουμε κι ας τα απολαύσουμε , κατά προτίμηση ζεστά με το τσάι ή τον καφέ μας …Είναι υπέροχα , αφράτα και νόστιμα , θυμίζουν πιο πολύ ντόνατς παρά απλά κεκάκια και είναι τόσο εντυπωσιακά που κλέβουν καρδιές πριν τα δοκιμάσει κανείς!
Δείτε τα:
Υλικά :
90 γρ. ηλιέλαιο
120 γρ. ζάχαρη
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 1/2 κ.γλ. μπέικιν
130 ml γάλα
2 αυγά
1 βανίλια
1 κουταλάκι του εσπρέσο κανέλα
Για την κρούστα :
40 γρ. λιωμένο βούτυρο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι με το μπέικιν και την κανέλα σε ένα μπωλ. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι σε δυο δόσεις συνεχίζοντας το χτύπημα έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί εντελώς το μίγμα . Γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς (σιλικόνης ή απλές , καλά βουτυρωμένες) κατά τα 3/4 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 20 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν , τα αφήνουμε για λίγο να σταθούν και ετοιμαζόμαστε για την κρούστα : Χτυπάμε για πολύ λίγο τη μαύρη ζάχαρη με την κανέλα στο μπλέντερ για να σπάσει η ζάχαρη και να μην είναι πολύ τραχιά στο στόμα. Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπωλ και τη ζάχαρη-κανέλα σε ένα δεύτερο . Παίρνουμε τότε ένα-ένα κεκάκι , το αναποδογυρίζουμε και βουτάμε την επιφάνειά του πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και αμέσως μετά στην ζάχαρη-κανέλα … Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία…
-Για να φτιάξω τα κεκάκια μου βασίστηκα σε μια συνταγή που βρήκα στο COOKANDFEED