Γλυκό ψυγείου τρίχρωμο (γρήγορο και ελαφρύ)
- Hits: 5883
Το γλυκάκι αυτό είναι εύκολο κι απλό στη κατασκευή , είναι δροσερό και ελαφρύ στη γεύση , είναι όμορφο στην όψη και γίνεται σε χρόνο ρεκόρ. Τα αγνά και απλά υλικά του μου θυμίζουν τα χρόνια εκείνα που η μητέρα μου μας έφτιαχνε τις κρέμες άνθος αραβοσίτου και νιώθαμε σα βασιλιάδες την ώρα που τις απολαμβάναμε! Κρέμα βανίλια , λοιπόν , μαζί με κρέμα φράουλα και μια αέρινη κρέμα κακάο πασπαλισμένα με τρούφα χρωματιστή και σοκολατένια και φυσικά τα αγαπημένα μπισκότα πτι-μπερ. Κάπως έτσι, δε σταματάμε αν δεν εξαφανιστεί και το τελευταίο ψιχουλάκι!
Υλικά (για ένα σκέυος 22x32) :
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (μπορεί να είναι και ολικής άλεσης)
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια (ΟΧΙ στιγμής)
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου φράουλα (ΟΧΙ στιγμής)
1 κουτί φυτική σαντιγύ Morfat craemy
2 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κακάο
Φρέσκο γάλα όσο χρειάζεται για τις δύο κρέμες (660 ml. για την κάθε μία)
Τρούφα χρωματιστή και σοκολάτας και λίγα τριμμένα μπισκότα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση :
Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα στον πάτο του σκεύους. Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες και την αδειάζουμε πάνω στα στρωμένα μπισκότα έτσι καυτή όπως είναι! Τα μπισκότα δεν χρειάζονται μούλιασμα. Στρώνουμε δεύτερη στρώση με μπισκότα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την κρέμα φράουλας . Απλώνουμε αμέσως από πάνω και μια τρίτη στρώση με μπισκότα και τότε ετοιμάζουμε την κρέμα κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ χειρός την Morfat creamy για αρκετά λεπτά μέχρι να την δούμε να αφρατέψει και τότε σιγά- σιγά προσθέτουμε την άχνη και τέλος το κακάο. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά ώστε να σχηματιστεί μια κρέμα κακάο. Την απλώνουμε με σπάτουλα πάνω απο τα μπισκότα . Ανακατεύουμε τότε την χρωματιστή τρούφα με την τρούφα σοκολάτας και 2-3 τριμμένα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό ώστε να αποκτήσει μια πολύχρωμη και γευστική κρούστα. Παγώνουμε για δυο ωρίτσες στο ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!