Cupcakes με φρούτα του δάσους και βουτυροκρέμα
- Hits: 3348
Πάντα ήθελα να στολίζω τα κεκάκια μου με βουτυροκρέμα αφού μετατρέπονται έτσι σε ένα μικρό και δελεαστικό έργο τέχνης , τόσο εντυπωσιακό που αποτελεί στολίδι στο τραπέζι και στο κέρασμα που συναγωνίζεται τα καλύτερα γλυκά. Χρησιμοποιώντας μάλιστα λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και κάποια καλόγουστα ζαχαρωτά μπορούν πραγματικά να κλέψουν την παράσταση. Δεν το κάνω συχνά αφού η βουτυροκρέμα απαιτεί μεγάλη ποσότητα ζάχαρης…. Το συγκεκιμένο όμως cupcake μου έδωσε το “πράσινο φως” αφού περιέχει τα υπέροχα και αγαπημένα , ξινούτσικα φρούτα του δάσους που μετριάζουν τη γλύκα της βουτυροκρέμας και χαρίζουν ισορροπημένη γεύση…Για να μη σχλιάσουμε την πανδαισία χρωμάτων …αφού η εικόνα μιλάει μόνη της….
Για τα κεκάκια:
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 3/4 της κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ.(γεμάτη) μπέικιν
1 τσιμπιά αλάτι
2 αυγά
1 βανίλια
2/3 της κούπας γάλα (ή 200 ml γιαούρτι)
1 κούπα φρούτα του δάσους
(αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα , τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να ξεπαγώσουν και τα πιέζουμε ελαφρά για να φύγουν τα περιττά υγρά)
Και μια δόση βουτυροκρέμα (από τις βασικές συνταγές "με ζάχαρη”)
Χρωματιστή τρούφα ή άλλα ζαχαρωτά για το στόλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια. Όταν έχουν ενωθεί τα υλικά , προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι , το μπέικιν , και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι. Τότε σταμάταμε το μίξερ και προσθέτουμε τα φρούτα , τα οποία ενσωματώνουμε στο μίγμα με μια μαρίζ. Βάζουμε χαρτάκια ψησίματος στις θήκες για muffins γεμίζουμε κατά τα 2/3 τις θηκούλες με το μίγμα που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά , ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κεκάκια μας. Θα είναι έτοιμα όταν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κεντρο τους και βγει εντελώς στεγνή.
Τότε αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν κι ετοιμάζουμε τη βουτυροκρέμα σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Αν κάποια από τα κεκάκια φούσκωσαν πολύ κατά το ψήσιμο , με ένα μαχαίρι λιαίνουμε λίγο την επιφάνειά τους ώστε να εφαρμόσει τέλεια πάνω η βουτυροκρέμα.
Βάζουμε τη βουτυροκρέμα μέσα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και ετοιμάζουμε τα cupcakes κάνοντας σχέδια ξεκινώντας από το κέντρο και κανοντας κυκλικές κινήσεις. Πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα και σερβίρουμε. Η δόση αυτή δίνει γύρω στα 15 κομμάτια (εξαρτάται από το μέγεθος που έχουν οι θήκες μας) .
Αν δεν καταναλωθούν την ίδια μέρα , πράγμα δύσκολο, τα τοποθετούμε στο ψυγείο και τα βγάζουμε μία ώρα πριν τα σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή για τη βουτυροκρέμα θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.