Σάλτσα με μύρτιλα (blueberries)
- Hits: 5245
Κάποιοι αποκαλούν το μύρτιλο ελιξήριο μακροζωίας , κάποιοι άλλοι το αποκαλούν σύμμαχο υγείας και ομορφιάς ή superfood. Ο μικρός αυτός καρπός με το βαθύ μωβ χρώμα (πόσο αγαπημένο χρώμα , αλήθεια) αποτελεί ένα θαύμα της φύσης. Αξίζει μια καλή θέση στις καθημερινές , διατροφικές μας συνήθειες. Μου αρέσει φρέσκος , έτσι απλός και όμορφος καθώς είναι γεμάτος χυμούς και διακριτική γεύση.
Μια αγαπημένη πρόταση που προτιμώ είναι η σάλτσα από μύρτιλα , εξαιρετικό συνοδευτικό στο ψητό χαλούμι αλλά και ευφάνταστο topping για γλυκά , κρέμες , κρέπες και παγωτά.
Υλικά:
200 γρ, μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 κ.σ. ζάχαρη
100 ml νερό
1 κ.γλ. κορν φλάουρ
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μύρτιλα , τα πλένουμε , τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα , τα ξεπαγώνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε εκεί για αρκετές ώρες ακόμα και για μια νύχτα ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά. Τα υγρά αυτά εννοείται ότι δεν τα πετάμε αλλά τα πίνουμε σαν ένα ευεργετικό και δροσερό χυμό. Τοποθετούμε λοιπόν τα μύρτιλα στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ενώ περιμένουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού ρίχνουμε το νερό και το κορν φλάουρ σε ένα μικρό μπωλ και τα ανακατεύουμε καλά. Όταν αρχίσει να βράζει το περιεγχόμενο της κατσαρόλας ανακατεύουμε απαλά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό με το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να έρθει και πάλι σε σημείο βρασμού και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά . Η υπέροχη σάλτσα από μύρτιλα είναι έτοιμη για κάθε χρήση...
Καλή επιτυχία!