tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σάλτσα με μύρτιλα (blueberries)

Κάποιοι αποκαλούν το μύρτιλο ελιξήριο μακροζωίας , κάποιοι άλλοι το αποκαλούν σύμμαχο υγείας και ομορφιάς ή superfood.  Ο μικρός αυτός καρπός με το βαθύ μωβ χρώμα (πόσο αγαπημένο χρώμα , αλήθεια) αποτελεί ένα θαύμα της φύσης. Αξίζει μια καλή θέση στις καθημερινές , διατροφικές μας συνήθειες. Μου αρέσει φρέσκος , έτσι απλός και όμορφος καθώς είναι γεμάτος χυμούς και διακριτική γεύση.

Μια αγαπημένη πρόταση που προτιμώ είναι η σάλτσα από μύρτιλα , εξαιρετικό συνοδευτικό στο ψητό χαλούμι αλλά και ευφάνταστο topping για γλυκά , κρέμες , κρέπες και παγωτά.

saltsa me myrtila1

Υλικά:

200 γρ, μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα

2 κ.σ. ζάχαρη

100 ml νερό

1 κ.γλ. κορν φλάουρ

Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

saltsa me myrtila2saltsa me myrtila3saltsa me myrtila4saltsa me myrtila5saltsa me myrtila6saltsa me myrtila7saltsa me myrtila8saltsa me myrtila9

Εκτέλεση:

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μύρτιλα , τα πλένουμε , τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα , τα ξεπαγώνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε εκεί για αρκετές ώρες ακόμα και για μια νύχτα ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά. Τα υγρά αυτά εννοείται ότι δεν τα πετάμε αλλά τα πίνουμε σαν ένα ευεργετικό και δροσερό χυμό. Τοποθετούμε λοιπόν τα μύρτιλα στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ενώ περιμένουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού ρίχνουμε το νερό και το κορν φλάουρ σε ένα μικρό μπωλ και τα ανακατεύουμε καλά. Όταν αρχίσει να βράζει το περιεγχόμενο της κατσαρόλας ανακατεύουμε απαλά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό με το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να έρθει και πάλι σε σημείο βρασμού και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά . Η υπέροχη σάλτσα από μύρτιλα είναι έτοιμη για κάθε χρήση...

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...