Μπισκότα ολικής άλεσης με μπανάνα και σοκολάτα
- Hits: 1855
Έχουμε και λέμε: το αλεύρι ολικής άλεσης εδώ , σε αυτά τα μπισκότα ταιριάζει πολύ κι η καστανή , μαλακή ζάχαρη επίσης. Το ηλιέλαιο κι η μπανάνα εξασφαλίζουν ένα μαλακό και “ζουμερό” αποτέλεσμα στην υφή ενώ τα κομμάτια σοκολάτας είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε την κάθε μπουκιά. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μίξερ ούτε να βάλουμε ιδιαίτερη σπουδή. Ανακατεύουμε απλά τα υλικά μας , κάνουμε μπαλάκια , ψήνουμε για λίγα λεπτά και σερβίρουμε. Τόσο απλά , τόσο εύκολα , τόσο γρήγορα , τόσο νόστιμα!
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης(εγώ χρησιμοποίησα Ζέας)
1 μεγάλο αυγό
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
100 γρ. μαλακή , καστανή ζάχαρη
60 ml ηλιέλαιο
1 κ.γλ. σόδα
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ λιώνουμε την μπανάνα και προσθέτουμε το αυγό. Τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα και συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη και στη συνέχεια το λάδι , τη βανίλια , την κανέλα και τη σόδα. Ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα και προσθέτουμε το αλεύρι. Με μια μαρίζ το ενσωματώνουμε στο μίγμα και τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας. Σκεπάζουμε το μίγμα και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
Προθερμαίνουμε τότε το φούρνο στους και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Παίρνουμε τότε λίγη από τη ζύμη κάθε φορά , πλάθουμε μπαλάκια , τα πιέζουμε λίγο να πλατύνουν και τα αραδιάζουμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τότε για 12-15 λεπτά (ανάλογα με το πόσο ξεροψημένα ή μαλακά τα θέλουμε) , τα αφήνουμε σε σχάρα για λίγη ώρα να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Η δόση αυτή δίνει περίπου 20 μπισκότα.
Καλή επιτυχία!