Μπισκότα soft με σοκολάτα
- Hits: 975
Μετά από αυτή τη συνταγή δε συζητώ για καμιά άλλη. Είναι αυτό που λέμε “ έψαχνα χρόνια να σε βρω και τώρα που σε βρήκα δε σε αλλάζω με τίποτα” . Μπισκότα πεντανόστιμα , τόσο soft όσο πρέπει , τόσο γλυκά όσο πρέπει , τόσο σοκολατένια όσο πρέπει! Η συνταγή δε , είναι τόσο ακριβής και εγγυώμαι πως αποκλείεται να πάει κάτι “λάθος”. Την είχα εντοπίσει εδώ και καιρό σε μια από τις παλιές κι αγαπημένες ιστοσελίδες που παρακολουθώ , την είχα αποθηκεύσει κι έψαχνα την ευκαιρία να τη δοκιμάσω. Η ευκαιρία δόθηκε αυτές τις μέρες , η δοκιμή έγινε και τα μπισκότα εξαφανίστηκαν…Αποθήκευσε τη συνταγή κι εσύ και προχώρησε άμεσα στην εκτέλεσή της , δε θα χάσεις!
Υλικά:
280 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. σόδα
1 1/2 κ.γλ. κορν φλάουρ
Μια τσιμπιά αλάτι
170 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη
130 γρ. καστανή ζάχαρη με μελάσα (μαλακή)
1 μεγάλο αυγό
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
180 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε χοντρά τρίμματα
(ολα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι , το κορν φλάουρ , το αλάτι και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα δεύτερο μπωλ ρίχνουμε το βούτυρο , τις ζάχαρες , τα αυγά και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα αυτό στο πρώτο μπωλ με το αλεύρι και τα ανακατεύομε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν καλά. Αδειάζουμε τότε και την κομμένη σοκολάτα , ανακατεύουμε άλλο λίγο, σκεπάζουμε το μπωλ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για δυό-τρεις ώρες τουλάχιστον. Σχηματίζουμε τότε μπαλάκια από το μίγμα με το κουτάλι σερβιρίσματος του παγωτού και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας μεγάλη απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν στο ψήσιμο. Το μίγμα πρέπει να είναι παγωμένο , απευθείας από το ψυγείο αλλιώς τα μπισκότα δε θα γίνουν μαλακά αλλά τραγανά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 170ο μια θέση πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο ροδοψημένα τα προτιμάμε απ' έξω. Όταν βγουν από το φούρνο δεν τα πειράζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσουν ελαφρά γιατί θα σπάσουν. Τα μεταφέρουμε στη συνέχεια σε σχάρα κι όταν κρυώσουν εντελώς τα κλείνουμε σε βάζο. Η δόση αυτή δίνει 20 μεγάλα μπισκότα . Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε μικρότερα και περισσότερα μπισκότα αλλά θα λιγοστέψουμε το χρόνο ψησίματος. Ούτως ή άλλως είναι υπέροχα!
Την εξαιρετική αυτή συνταγή βρήκα εδώ https://foodjunkie.eu/2015/08/06/chewy-chocolate-chip-cookies/...