tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκό ψυγείου με μπεζέδες και κρέμα κάστανου

Είναι αυτό που λέμε “είχα έμπνευση”…σα να μου ήρθε η φαεινή ιδέα να "παντρέψω" τους μπεζέδες που περίσσεψαν από μια εκδήλωση με τα πιο  αγαπημένα υλικά: πουρέ κάστανου , τυρί μασκαρπόνε και μπόλικα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Επιπλέον λίγο ποτό που δυναμώνει τη γεύση και αρωματίζει ευχάριστα το γλυκό και λίγη φυτική σαντιγύ που θα κάνει την κρέμα κάστανου να μοιάζει με μια βελούδινη και παχιά mousse…Ένα πανεύκολο και εντυπωσιακό γλυκό , ιδανικό για επιδόρπιο μετά από ένα γιορταστικό γεύμα που το σερβίρουμε σε ατομικά μπωλ και τρώμε ακόμα και το κουταλάκι…

mpezedes kastano1

Υλικά :


35 μπεζέδες (περίπου)
1 κουτί (μεταλλικό) φυτική σαντιγύ
400 γρ. πουρέ κάστανου
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
100 γρ.αμύγδαλα φιλέ
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. ποτό (κονιάκ ή λικέρ)

mpezedes kastano2mpezedes kastano3mpezedes kastano4mpezedes kastano5mpezedes kastano6mpezedes kastano7mpezedes kastano8mpezedes kastano9mpezedes kastano10mpezedes kastano11mpezedes kastano12mpezedes kastano13


Εκτέλεση:
Πρώτα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα: Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι , σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τα ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν το χαρακτηριστικό , καστανό χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά αμέσως.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγύ μέχρι να αφρατέψει. Τότε προσθέτουμε την άχνη , συνεχίζοντας το χτύπημα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ποτό . Συνεχίζουμε με το τυρί κρέμα κουταλιά , κουταλιά και τέλος με τον πουρέ κάστανο . Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και πετύχουμε μια αφράτη , βελούδινη κρέμα.
Παίρνουμε ένα βαθύ , ωραίο μπωλ και βάζουμε στο κάτω μέρος λίγη κρέμα , σπάζουμε 2-3 μπεζέδες σε χοντρά κομμάτια και τους ρίχνουμε από πάνω. Σκορπίζουμε και λίγα από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά φροντίζοντας να σπάζουμε τους μπεζέδες πότε σε μικρότερα και πότε σε μεγαλύτερα κομμάτια για να έχει ενδιαφέρον στην υφή . Δεν τους θέλουμε εντελώς τριμμένους. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Φυλάμε μια μικρή ποσότητα κρέμας , λίγους ολόκληρους μπεζέδες και μια χούφτα αμύγδαλα για να διακοσμίσουμε την επιφάνεια του γλυκού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια-δυο ώρες μέχρι να παγώσει.
Σερβίρουμε κουταλιές-κουταλιές σε ατομικά μπωλάκια.
Η γεύση του αλλά και η υφή του  είναι πραγματικά θεϊκές!
Σημ. : -Χρησιμοποίησα χειροποίητο ποτό βύσσινο και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά υπέροχο!
-Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για μπεζέδες , ωστόσο είναι τόσο εύκολο να βρούμε εκλεκτής ποιότητας μπεζέδες στο ζαχαροπλαστείο που ομολογώ πως δεν έχω μπει στη διαδικασία να φτιάξω μόνη μου.
-Τον πουρέ κάστανου τον βρίσκουμε στο super market στον τομέα με τις μαρμελάδες κ.λ.π….
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...