- Details
- Hits: 36
Το γλάσο αυτό το δοκίμασα για πρώτη φορά σε μια φθινοπωρινή συνταγή όπου έπρεπε να καλύψω ένα γλυκό brioche με μπαχαρικά…Δεν ήθελα ωστόσο να είναι το γνωστό, πυκνό και βουτυρένιο γλάσο τυριού αλλά έψαχνα για κάτι πιο ανάλαφρο και πιο ρευστό.
Έτσι, μείωσα την ποσότητα του βουτύρου, αφαίρεσα εντελώς τη ζάχαρη άχνη, στη θέση της έβαλα σιρόπι σφενδάμου οπότε αυτομάτως εξασφάλισα πιο ρευστό αποτέλεσμα και τέλος πρόσθεσα μίγμα μπαχαρικών που το απογείωσε…
Υλικά:
- Details
- Hits: 58
Δε φανταζόμουν πως θα μπορούσε να προκύψει τέτοιο αποτέλεσμα με λίγα φρούτα και λίγο εκλεκτό βαλσαμικό ξύδι σε δυνατή φωτιά. Κι όμως προέκυψε…Ο τίτλος κρύβει μέσα του πολύ…γλύκα αφού παραπέμπει στο νέκταρ (από τα νεκταρίνια) και στην καραμέλα (από το καραμέλωμα). Φαντάσου λοιπόν για τι γλύκα μιλάμε και μάλιστα χωρίς ίχνος προσθήκης ζάχαρης! Τα καραμελωμένα νεκταρίνια τα χρησιμοποιώ παντού: Στο γιαούρτι, σε παν-κέικς κι αυγοφέτες, σε σαλάτες και σαν συνοδευτικό τυριών…
Υλικά:
- Details
- Hits: 191
Το υπέροχο ποτό , με το ολοζώντανο πορτοκαλί χρώμα , με τις νότες πορτοκαλιού και την ήπια γλυκόπικρη γεύση , ήρθε για να μείνει και να συνοδεύει τις όμορφες, ξέγνοιαστες , δροσερές βραδιές των καλοκαιριών μας και των διακοπών μας…Συνώνυμο με το κέφι και την ξεγνοιασιά, απαραίτητο στις παρέες με φόντο τη θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα , το aperol spritz μας έχει κερδίσει όλους ξακάθαρα και φυσικά το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο για να μας βοηθάει να κάνουμε μικρές, ρομαντικές αποδράσεις από την καθημερινότητα…
Υλικά για κάθε ποτήρι:
- Details
- Hits: 714
Τα μήλα για μένα είναι ένας από τους πιο ευλογημένους καρπούς της γης και δε χορταίνω να τα βλέπω , να τα μαγειρεύω και να τα γεύομαι. Η κουζίνα μου χωρίς τα λατρεμένα μου μήλα θα ήταν πιο φτωχή και πιο αδιάφορη…Μέσα σε όλα τώρα τελευταία ανακάλυψα τον πουρέ μήλου…μια απλή αλλά χρήσιμη συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκιές πίτες, κέικς, τάρτες αλλά και σαν γαρνίρισμα σε κρέμες και παγωτά…
Υλικά: