tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Το υπέροχο ποτό , με το ολοζώντανο πορτοκαλί χρώμα , με τις νότες πορτοκαλιού και την ήπια γλυκόπικρη γεύση , ήρθε για να μείνει και να συνοδεύει τις όμορφες, ξέγνοιαστες , δροσερές βραδιές των καλοκαιριών μας και των διακοπών μας…Συνώνυμο με το κέφι και την ξεγνοιασιά, απαραίτητο στις παρέες με φόντο τη θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα , το aperol spritz μας  έχει κερδίσει όλους ξακάθαρα και φυσικά το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο για να μας βοηθάει να κάνουμε μικρές, ρομαντικές αποδράσεις από την καθημερινότητα…

aperolspritz1

Υλικά για κάθε ποτήρι:

Τα μήλα για μένα είναι ένας από τους πιο ευλογημένους καρπούς της γης και δε χορταίνω να τα βλέπω , να τα μαγειρεύω και να τα γεύομαι. Η κουζίνα μου χωρίς τα λατρεμένα μου μήλα θα ήταν πιο φτωχή και πιο αδιάφορη…Μέσα σε όλα  τώρα τελευταία ανακάλυψα τον πουρέ μήλου…μια απλή αλλά χρήσιμη συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκιές πίτες, κέικς, τάρτες αλλά και σαν γαρνίρισμα σε κρέμες και παγωτά…

poyres mhloy1

Υλικά:

Είναι κάποια πράγματα που το Χειμώνα έχουν την τιμητική τους. Στις πρώτες θέσεις βάζω τις γιορτές των Χριστουγέννων και αμέσως μετά τα αρώματα των μπαχαρικών, των εσπεριδοειδών και τους  χειμωνιάτικους καρπούς…Αποκλείεται μετά από αυτό να μην έφερες ήδη στο μυαλό σου τον καρπό του κάστανου και το άρωμα που σκορπίζει όταν ψήνεται πάνω στο μαντέμι και γεμίζει το σπίτι ευωδιά. Αποκλείεται να μην ένιωσες στο στόμα την ιδιαίτερη και μοναδική γλύκα που χαρίζει απλόχερα αυτό το μικρό θαύμα της φύσης…Η κρέμα αυτή είναι τόσο γοητευτική όσο και ο καρπός του κάστανου και αποτελεί τη βάση για ένα σωρό γλυκά. Φτιάξ’ την και γέμισε έναν γλυκό κορμό, βουτυρένια μπισκότα, κέικς , χρησιμοποίησε την σαν βάση για κρέμες ζαχαροπλαστικής και κάνε τούρτες, τσηζκεικ , φτιάξε φοντάν ή χρησιμοποίησε τη σαν άλειμμα!

Θα την ερωτευτείς…

krema kastano1

Υλικά:

Τις αυγοφέτες της μαμάς που αποτελούσαν για εμάς αγαπημένο γεύμα τις απολαμβάναμε συνήθως σε αλμυρή εκδοχή με τυράκι που τοποθετούσαμε στην επιφάνεια και που έλιωνε έτσι καυτές καθώς ήταν οι αυγοφέτες μόλις εβγαιναν από το τηγάνι ενώ τις συνόδευε και μία τραγανή φέτα μπέικον. Κάποια από αυτές την κρατούσαμε για το τέλος και την απολαμβάναμε με μέλι και κανέλα ή ζαχαρίτσα. Μετέπειτα μάθαμε για τα french toasts που σερβίρονται κυρίως με φρέσκα φρούτα , λιωμένο βουτράκι , μέλι , σιρόπι σφενδάμου , άχνη , κανέλα και ξηρούς καρπούς.

Το άρωμα τους , η διαδικασία παρασκευής τους και το τελικό αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητα και χαρίζουν γεύση στα πρωινά ενώ παράλληλα δίνουν την ευκαιρία για λίγη γιορτή , λίγο χρώμα και όμορφες στιγμές στo οικογενειακό τραπέζι.

aygofetes1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

βασικες συνταγες

 
 

βασικες συνταγες