- Details
- Hits: 4911
Η λαχταριστή , αέρινη αυτή σάλτσα που μοσχοβολάει βανίλια είναι μια υπέροχη σάλτσα που μπορεί να συνοδεύσει ή να γαρνίρει ένα σωρό γλυκά…μάλλον , για να είμαι ειλικρινής μπορεί άνετα να σταθεί πλάι ή πάνω σε όλα τα γλυκά. Μα εκεί που απογειώνεται και παίρνει την ιδανική της θέση είναι μαζί με ένα κομμάτι στρούντελ μήλου. Χαρακτηριστικό Βιεννέζικο γλυκό , σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με μια γενναία δόση απ’ αυτή την κρέμα και στο κέντρο της ένα τραγανό , πληθωρικό κομμάτι στρούντελ μήλου. Και μόνο γι’ αυτό το έξοχα σερβιρισμένο γλυκό να υπήρχε η σάλτσα βανίλιας , πραγματικά άξιζε τον κόπο…πιστέψτε με…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1882
Αυτή η απλή αλλά μαγική κρέμα κάνει θαύματα! Όλοι τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από την πρόταση σερβιρίσματος με τα ατομικά κεκάκια , τα στολισμένα και πανέμορφα με χρώματα , γεύσεις και υλικά που χαρίζουν δεκάδες παραλλαγές και κάνουν αυτό το μικρό κέρασμα μια πραγματική απόλαυση , γνωστή σε όλους μας με το καθιερωμένο όνομα “cupcake”…
Έχει εμπνεύσει ερασιτέχνες και επαγγελματίες , έχει στολίσει ένα σωρό κεκάκια και τους έχει χαρίσει “ταυτότητα” μα πάνω από όλα μας έχει τρελάνει με αυτή τη βουτυρένα , βελούδινη γεύση και υφή της που γεμίζει το στόμα. Προσθέτοντας λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ή κάποιο άλλο υλικό μετατρέπουμε τη βουτυρόκρεμα σε ένα πραγματικό θησαυρό για τη ζαχαροπλαστική.
- Details
- Hits: 36557
Αυτά τα αέρινα , ανάλαφρα , βελούδινα και αφράτα στρογγυλά πιτάκια με τη χρυσοκόκκινη επιφάνεια και το διακριτκό άρωμα της βανίλιας θα μπορούσαν να συγκριθούν με τις αγαπημένες τηγανίτες των παιδικών μας χρόνων… Η διαφορά τους είναι πως δεν τηγανίζονται αλλά ροδίζουν σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο και μπόλικη…φροντίδα. Είναι μια ευχάριστη διαδικασία που μπορεί να γεμίσει ένα όμορφο , οικογενειακό πρωινό και μπορεί να χαρίσει πολλές γευστικές εμπειρίες αφού προσφέρεται για ένα σωρό προτάσεις σερβιρίσματος με φρούτα και ένα σωρό άλλα συνοδευτικά υλικά . Πρόκειται για το απόλυτο , το τυπικό Αμερικάνικο πρωινό που αγαπήσαμε και καθιερώσαμε. Η συνέχεια επί της …οθόνης….
- Details
- Hits: 2571
Η ιστορία του “σου" είναι πολύ παλιά. Ο πρώτος εμπνευστής της ήταν Ιταλός ζαχαροπλάστης και δημιούργησε αυτή τη μαγική , ζεστή ζύμη στη Γαλλία του 16ο αι. για χάρη της βασίλισσας Αικατερίνης των Μεδίκων. Πρόκειται για “εκφυλισμένη” έκφραση του τίτλου pâte à chaud που σημαίνει "ζύμη σε ζέστη”! Η λέξη “chaud” έγινε choux" και οι περίφημες φωλίτσες με τις χαρακτηριστικές ραγάδες και τη φουσκωτή κοιλιά έμελε να κατακτήσουν μια σπουδαία θέση στο χώρο της ζαχαροπλαστικής παγκοσμίως. Τα γεμίζουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα πραλίνας ή παγωτό τα περιλούζουμε με γκανάζ σοκολάτας ή γλάσο καραμέλας και δημιουργούμε περίφημα γλυκά όπως το εκλαίρ ή το προφιτερόλ κ.ά.
Υλικά για 23-25 κομμάτια: