- Details
- Hits: 1216
Η βάση αυτή αποτελεί λατρεμένη , κορυφαία ζαχαροπλαστική δημιουργία και η καταγωγή της είναι η Γαλλία! Είναι βουτυρένια κι αέρινη κι αποτελεί το θεμέλιο για ένα σωρό γλυκές τάρτες. Η επιτυχία της εξαρτάται κατά πολύ από το γρήγορο και βιαστικό , σχεδόν απρόσεκτο ζύμωμα αλλά κι από τα παγωμένα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό ακριβώς το βιαστικό ζύμωμα κι αυτά ακριβώς τα παγωμένα υλικά είναι αυτά που θα εξασφλίσουν την μπισκοτένια υφή και τα τραγανά επίπεδα στο εσωτερικό της. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σωρό γλυκές νοστιμιές γεμίζοντάς την με κρέμες κάθε λογής…
Υλικά για μια ταρτιέρα 24 εκ.
- Details
- Hits: 3103
Είναι κάποιες βασικές συνταγές που μέχρι ενός σημείου τις αγνοούσα ή τις προσπερνούσα ή τις θεωρούσα αδιάφορες μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ποτέ όμως οι πειραματισμοί στην κουζίνα δε με απογοήτευσαν και ποτέ δεν έπαψαν να με εκπλήσσουν ευχάριστα. Συχνά , μετά το τέλος μιας διαδικασίας και απολαμβάνοντας το αποτέλεσμα ενθουσιάζομαι σα μικρό παιδί και αισθάνομαι σα να ανακάλυψα έναν θησαυρό που με πιάνει μανία να τον εκμεταλλευτώ ξανά και ξανά . Κάπως έτσι συνεβη με τον πουρέ κολοκύθας. Για καιρό δεν έμπαινα στη διαδικασία να ασχοληθώ ή να ψάξω γύρω από αυτό. Ωσπου έγνε το κλικ! Γιατί θεωρώ τον πουρέ αυτό βάση για αξιόλογες παρασκευές όπως πικάντικη μαρμελάδα , κέικ με πουρέ κολοκύθας , γλυκιά πίτα και βέβαια την περίφημη και υπέροχη τάρτα κολοκύθας που αποτελεί ένα παραδοσιακό αμερικάνικο , γιορτινό γλύκισμα. Τελικά ΚΑΙ αυτό το πείραμα άξιζε τον κόπο!
Υλικά:
- Details
- Hits: 2294
Επικάλυψη με φυστικοβούτυρο ( peanut butter frosting)
Εδώ θα φτιάξουμε μια πλούσια , βελούδινη , υπέροχη , πεντανόστιμη κρέμα με άψογη γεύση και τέλεια υφή. Μια κρέμα που περιέχει φυστικοβούτυρο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επικάλυψη σε κέικς ή σε ατομικά muffins αλλά και σαν γέμιση τούρτας ή άλλων γλυκών ψυγείου. Οι αναλογίες των υλικών εξασφαλίζουν την τέλεια ισορροπία τόσο στη γεύση όσο και στην υφή οπότε μπορούμε να τη “δουλέψουμε” ευχάριστα και να τη χρησιμοποιήσουμε πανεύκολα σε κάθε γλυκιά δημιουργία. Για να είμαι ειλκρινής μου αρέσει επίσης να τη χρησιμοποιώ στο πρωινό μου , σαν άλειμμα πάνω σε καψαλισμένο ψωμί γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένη μπανάνα.
Όπως και να έχει είναι εθιστικό και εκπληκτικό και αξίζει τη δοκιμή μας!
Υλικά:
- Details
- Hits: 927
Αυτή η γλυκιά σάλτσα είναι μια από τις μεγάλες μου αγάπες. Τη χρησιμοποιώ πολύ συχνά και σχεδόν απαραίτητα σε οποιοδήποτε γλύκισμα περιέχει μήλα. Μπορεί να περιλούσει μια τάρτα μήλου , μια απλή galette μήλου , ένα απλό κέικ , μπριός ή τηγανίτες , παγωτά , κρέμες ή γλυκά ψυγείου , πανακότα ή τσηζ κέικ , γλυκίσματα με μπανάνες ή άλλα φρούτα και να τα απογειώσει σε μια στιγμή. Η καστανή ζάχαρη είναι προαιρετική μα χαρίζει πιο δελεαστικό αποτέλεσμα ενώ η διαδικασία παρασκευής της είναι τόσο απλή που αποτελεί πρόκληση. Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για αρκετές μέρες!
Υλικά: