- Details
- Hits: 2153
Η επιστήμη ονομάζει την αρμπαρόριζα “πελαργόνιο το βαρύοσμο” . Δεν ξέρω αν είναι και κατά πόσο είναι κολακευτική ή εύηχη αυτή η ονομασία εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι πως το άρωμα αυτού του φυτού είναι σπάνιο , δυνατό και μεθυστικό. Το χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας σχεδόν σε κάθε μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού , τόσο ώστε να σκεπάζει κάθε άλλη γεύση και να μοιάζουν όμοια όλα τα γλυκίσματα. Εγώ την αρμπαρόριζα τη λάτρεψα μέσα από αυτό το απλό στην κατασκευή μα υπέροχο λικέρ…Άλλοι το φτιάχνουν με λευκό κρασί . Εγώ το πρτιμώ ξεκάθαρα με κόκκινο γιατί στο λικέρ αυτό , το χρώμα συμβαδίζει με το άρωμά του: Είναι ένα λικέρ γεμάτο πάθος…
Υλικά:
- Details
- Hits: 5219
Κάποιοι αποκαλούν το μύρτιλο ελιξήριο μακροζωίας , κάποιοι άλλοι το αποκαλούν σύμμαχο υγείας και ομορφιάς ή superfood. Ο μικρός αυτός καρπός με το βαθύ μωβ χρώμα (πόσο αγαπημένο χρώμα , αλήθεια) αποτελεί ένα θαύμα της φύσης. Αξίζει μια καλή θέση στις καθημερινές , διατροφικές μας συνήθειες. Μου αρέσει φρέσκος , έτσι απλός και όμορφος καθώς είναι γεμάτος χυμούς και διακριτική γεύση.
Μια αγαπημένη πρόταση που προτιμώ είναι η σάλτσα από μύρτιλα , εξαιρετικό συνοδευτικό στο ψητό χαλούμι αλλά και ευφάνταστο topping για γλυκά , κρέμες , κρέπες και παγωτά.
Υλικά:
- Details
- Hits: 2408
Ας αρχίσω να γράφω επαινώντας το ρουμπινί χρώμα που έχει αυτή η σάλτσα γιατί είναι φτιαγμένη με ένα από τα πιο όμορφα , τα πιο χαρισματικά και ωφέλιμα δώρα της φύσης , τα σμέουρα. Οι συμπαθέστατοι και μικροσκοπικοί αυτοί καρποί είναι τόσο πλούσιοι σε όλα…Σε ομορφιά , σε χρώμα , σε βιταμίνες , σε μέταλλα και σε θρεπτικά συστατικά. Η σάλτσα που μας χαρίζουν τα σμέουρα είναι ανεπανάληπτη. Γαρνίρει με μαγικό κι ευφάνταστο τρόπο κάθε είδους γλυκό: Ας προσπαθήσουμε να τη φανταστούμε να ρέει πλούσια πάνω σε μια pavlova ή σε μια σοκολατόπιτα , σε μια panacotta ή στα pancakes ή ακόμα να μπλέκεται γλυκά με μια μπάλα παγωτό ή κάθε είδους κρέμα…Εγώ ωστόσο την αέρινη και υπόξινη γεύση της τη λατρεύω όταν συνοδεύει το ψητό χαλούμι….
Υλικά:
- Details
- Hits: 4501
Η πιο αγαπημένη , η πιο διάσημη ,η πιο πολυχρησιμοποιημένη κρέμα στη ζαχαροπλαστική είναι η σαντιγύ. Μια κρέμα-θρύλος με πολλές χρήσεις που με την απλότητά της και την παχιά , γεμάτη γεύση της στολίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά κάθε γλυκό. Γαρνίρει τούρτες , γεμίζει κορμούς και παντεσπάνια , ομορφαίνει κέικς και μάφινς , συνοδεύει φρούτα , εμπλουτίζει ή ισορροπεί τη γεύση σε ένα κομμάτι σοκολατόπιτα ή σε ένα μπράουνι και φυσικά αποτελεί τη βάση για ένα σωρό άλλες κρέμες. Το μυστικό της είναι η καλά παγωμένη κρέμα γάλακτος και το σύντομο χτύπημα…Από ‘κει και πέρα λίγη ζάχαρη άχνη ή λίγο άρωμα βανίλιας είναι ό,τι χρειάζεται για την επιτυχία της.
Υλικά: