tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπισκότα βανίλιας-βουτύρου

Αυτά τα μικρά χαριτωμένα μπισκότα προέκυψαν καταλάθος καθώς έφτιαχνα αστεράκια με λίγη ζύμη που περίσεψε από μια γλυκιά τάρτα για τα Χριστούγεννα. Αυτά λοιπόν ήταν που έκλεψαν την παράσταση και ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους. Την επόμενη φορά , υποσχέθηκα πως δε θα φτιάξω μόνο λίγα με την περισσευούμενη ζύμη μα θα φτιάξω μια ολόκληρη δόση ώστε να τα ευχαριστηθούμε και τα απολαύσουμε με το παραπάνω. Σκέτα , με ζάχαρη άχνη ή με λίγη μαρμελάδα ή με πραλίνα φουντουκιού , μονά ή διπλά σαν γεμιστά , όπως κι αν τα φτιάξουμε , αξίζουν πραγματικά πολύ.

mpiskota asteria1

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γλ. μπέικιν
130 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγού

1 βανίλια
2 κ.σ. κονιάκ

1 αυγό για την επιφάνεια

mpiskota asteria2.jpegmpiskota asteria3mpiskota asteria4mpiskota asteria5mpiskota asteria6mpiskota asteria7american apple pie6mpiskota asteria8mpiskota asteria9mpiskota asteria10mpiskota xr9mpiskota xr14

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζουμε με τους κρόκους έναν-έναν , τη βανίλια και το κονιάκ. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα και συνεχίζουμε αναμιγνύοντας απαλά μέχρι να γίνει η ζύμη ομαλή . Θα είναι σαν σφιχτή ζύμη του κέικ και θα κολλάει αλλά αυτό δε μας προβληματίζει. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε για μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο να σφίξει.

Αλευρώνουνε τότε την επιφάνεια εργασίας μας , χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο ώστε να μπορούμε να την δουλεύουμε πιο εύκολα , πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Με το κουπ πατ κόβουμε μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.  Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία  και με την υπόλοιπη ζύμη και αλείφουμε την επιφάνεια με  αυγό χτυπημένο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 15 λεπτά περίπου , περιμένουμε να κρυώσουν , πασπαλίζουμε με άχνη ή τα γεμίζουμε κατά βούληση δύο-δύο και σερβίρουμε.

Σημ. : Τα μπισκοτάκια αυτά μπορούμε να τα φτιάχνουμε όλο το χρόνο μεταβάλλοντας το σχέδιό τους κατά περίπτωση.

Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...