tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με μπανάνες και νιφάδες καρύδας

Πολύ καιρό έχω να δημοσιεύσω συνταγή για κέικ και άλλο τόσο καιρό έχω να φτιάξω κέικ. Είναι που οι εποχές και οι συγκυρίες μας οδηγούν σε άλλες επιλογές. Για παράδειγμα το καλοκαίρι “δεν τραβιέται” το κέικ από την οικογένεια όσο ωραίο κι αν είναι γιατί το μάτι λοξοκοιτάζει τα παγωτά κια τα γλυκά ψυγείου. Στις γιορτές των Χριστουγέννων με τα μελομακάρονα να κάνουν θραύση ποιός νοιάζεται για το ταπεινό κεκάκι ή το Πάσχα που οι γαλατόπιτες και τα γαλακτομπούρεκα δίνουν ρεσιτάλ ποιός θα επιλέξει ένα κομμάτι κέικ για να ικανοποιησει την ανάγκη του για λίγη γλύκα; Τις μέρες όμως τις ρουτινιάρικες , που η καθημερινότητα μας κυριεύει και ο ρυθμός της ζωής μας είναι τουλάχιστον κουραστικός ένα κομμάτι κέικ με μια κούπα καφέ μοιάζει με μικρή πολυτέλεια…

keik mpananakaryda1

Υλικά:

4 μέτριες , ώριμες μπανάνες

120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

1 κ.σ. μπέικιν

100 γρ. νιφάδες καρύδας

3 αυγά

2 βανίλιες

150 γρ. ζάχαρη

110 γρ. βούτυρο

100 γρ. γιαούρτι

Ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι

keik mpananakaryda2keik mpananakaryda3keik mpananakaryda4keik mpananakaryda5keik mpananakaryda6keik mpananakaryda7keik mpananakaryda8keik mpananakaryda9keik mpananakaryda10keik mpananakaryda11keik mpananakaryda12keik mpananakaryda13keik mpananakaryda14keik mpananakaryda15

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις μπανάνες  , τις κόβουμε σε ροδέλες , τις ρίχνουμε σε ένα μπωλ και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και αμέσως μετά τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε διαδοχικά το γιαούρτι , το αλεύρι με το μπέικιν , τις νιφάδες καρύδας , το χυμό λεμονιού και τέλος τις πολτοποιημένες μπανάνες.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μια μετρίου μεγάθους , αντικολλητική φόρμα για κέικ ή στη μακρόστενη  και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 50 λεπτά  περίπου (κάνουμε το τεστ με τη λάμα του μαχαιρού). Όταν είναι έτοιμο περιμένουμε να κρυώσει για λίγη ώρα και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα. Μετά από μισή ώρα περίπου το τοποθετούμε στην πιατέλα , το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη καρύδα , το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...