Κεκάκια λεμονιού με γλάσο
- Hits: 11759
To άρωμα του λεμονιού είναι από τα αγαπημένα μου ! Όσο περισσότερο με γνωρίζει κανείς τόσο πιο καλά το ξέρει Δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει στην αντίληψή μου συνταγή που να έχει μέσα λεμόνι και να μην τη δοκιμάσω χωρίς δεύτερη σκέψη . Αυτά τα κεκάκια που σας παρουσιάζω σήμερα , πεντανόστιμα , αρωματικά , εντυπωσιακά , κάθε φορά που τα φτιάχνω….τελειώνουν αμέσως και μετανιώνω….λέγοντας : ''το ίδιο λάθος έκανα , έπρεπε να έχω φτιάξει διπλή δόση''.
Δείτε τα :
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. μπέικιν
1/2 κ.γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κεσεδάκι γιαούρτι με 2% λιπαρά
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
2 βανίλιες
2 μεγάλα αυγά
120 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για το γλάσο:
6κ.σ. ζάχαρη άχνη
2κ.σ. χυμό λεμονιού
1κ.σ. νερό
Και λίγη χρωματιστή τρούφα για το γαρνίρισμα
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα ενώνουμε πολύ καλά το αλεύρι με το μπέικιν , το αλάτι και τη σόδα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και τις βανίλιες και ένα-ένα τα αυγά. Μετά χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το γιαούρτι , το χυμό και το μίγμα αλευριού εναλλάξ…
Όταν ενωθούν εντελώς τα υλικά μοιράζουμε σε θήκες για ατομικά κεκάκια και ψήνουμε σε μέτριο (180ο) , προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά .
Με τη ζύμη αυτή εγώ γεμίζω 12-14 θήκες. Χρησιμοποιώ θήκες σιλικόνης οι οποίες με βολεύουν πάρα πολύ , δεν χρειάζονται ούτε λάδωμα και δεν κολλούν ποτέ! Στις απλές θήκες ή λαδώνετε πολύ καλα ή στρώνετε με ειδικές χάρτινες θηκούλες!!!
Όταν ψηθούν τα κεκάκια περιμένουμε 5 λεπτά να σταθούν , τα βγάζουμε από τις θήκες και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
Τότε ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι. Αν το γλάσο μας φανεί πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο υγρό ακόμα , ενώ αν μας φανεί πολύ αραιό , πρσθέτουμε λίγη άχνη ακόμα. Περιλούζουμε με αυτό τα ήδη κρύα κεκάκια μας , τα στολίζουμε με τη χρωματιστή τρούφα και τα τοποθετούμε στην πιατέλα μας!!!