tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιά κρέμα κάστανου

Είναι κάποια πράγματα που το Χειμώνα έχουν την τιμητική τους. Στις πρώτες θέσεις βάζω τις γιορτές των Χριστουγέννων και αμέσως μετά τα αρώματα των μπαχαρικών, των εσπεριδοειδών και τους  χειμωνιάτικους καρπούς…Αποκλείεται μετά από αυτό να μην έφερες ήδη στο μυαλό σου τον καρπό του κάστανου και το άρωμα που σκορπίζει όταν ψήνεται πάνω στο μαντέμι και γεμίζει το σπίτι ευωδιά. Αποκλείεται να μην ένιωσες στο στόμα την ιδιαίτερη και μοναδική γλύκα που χαρίζει απλόχερα αυτό το μικρό θαύμα της φύσης…Η κρέμα αυτή είναι τόσο γοητευτική όσο και ο καρπός του κάστανου και αποτελεί τη βάση για ένα σωρό γλυκά. Φτιάξ’ την και γέμισε έναν γλυκό κορμό, βουτυρένια μπισκότα, κέικς , χρησιμοποίησε την σαν βάση για κρέμες ζαχαροπλαστικής και κάνε τούρτες, τσηζκεικ , φτιάξε φοντάν ή χρησιμοποίησε τη σαν άλειμμα!

Θα την ερωτευτείς…

krema kastano1

Υλικά:

500 γρ. Κάστανα βρασμένα ή ψητά

600 γρ. Κρέμα γάλακτος

1/3 κούπας ζάχαρη

3 κ.σ. κονιάκ

1 βανίλια

Μια “ιδέα” κανέλας

krema kastano2krema kastano3krema kastano4krema kastano5krema kastano6krema kastano7krema kastano8krema kastano9krema kastano10krema kastano11krema kastano12krema kastano13

Εκτέλεση:

Βράζουμε  ή ψήνουμε τα κάστανα για μισή ώρα περίπου μέχρι να “γίνουν”. Τα καθαρίζουμε αμέσως , αφού όσο είναι ζεστά καθαρίζονται πιο εύκολα , φροντίζοντας να αφαιρέσουμε και το εσωτερικό χνούδι. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε έτοιμα που κυκλοφορούν στο εμπόριο (φροντίζουμε σε αυτή την περίπτωση να επιλέξουμε καλής ποιότητας)

Σπάζουμε τα κάστανα με τα χέρια μας ή με ένα μαχαίρι , τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά! Όταν έρθουν σε βρασμό , χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά , ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν έχουμε ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας επί τόπου. Διαφορετικά μεταφέρουμε το υλικό στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε εκεί , φροντίζοντας να πετύχουμε μια πυκνή , βελούδινη κρέμα. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη ή σε μπωλ αεροστεγώς και τη διατηρούμε στο ψυγείο , έτοιμη για κάθε χρήση. Είναι ακαταμάχητη.

Καλή επιτυχία!

 Την υπέροχη συνταγή βρήκα εδώ

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...