tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σοκολατένιες "γλυκομπουκιές" με γεμιστά μπισκότα , τυρί κρέμα και σοκολάτα

Η καλή μου φίλη Ελένη πριν λίγο καιρό μοιράστηκε μαζί μου μια εξαιρετική συνταγή για γλυκές , σοκολατένιες μπουκιές που στο εσωτερικό τους κρύβουν μια γλασερή και παχιά γέμιση αρωματική και κολασμένη ενώ περιβάλονται από κρούστα σοκολάτας. Περιέχουν κρέμα τυρί και γεμιστά μπισκότα . Εδώ είναι η έκπληξη: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε λογής γεμιστά μπισκότα (με φράουλα , λεμόνι , πορτοκάλι , μπανάνα , σοκολάτα ή βανίλια) και να δώσουμε στις γλυκομπουκιές μας το άρωμα που προτιμάμε.Όσο για την εκτέλεση; από απλή έως πανεύκολη…και καθώς την ίδια εποχή έλαβα δώρο μια εξαιρετική θήκη σιλικόνης για σοκολατάκια ή μικρά γλυκάκια από τη Silikomart είπα να δώσω στις γλυκομπουκιές ένα υπέροχο και παιχνιδιάρικο σχήμα…το αποτέλεσμα απλά μας ξετρέλανε:

glykompoykies1
Υλικά:


200 γρ. τυρί κρέμα
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά (400 γρ. συνολικά)
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.γλ. (κοφτό) γλυκόζη ή μέλι
Χρωματιστή τρούφα για το γαρνίρισμα

glykomoykies1glykompoykies2glykompoykies3glykompoykies4glykompoykies5glykompykies6glykompoykies7glykompoykies8glykompoykies9glykompoykies10glykompoykies11glykompoykies12


Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ πολύ καλά. Τα αδειάζουμε σε μια λεκάνη , προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα . Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να σφίξει . Τότε παίρνουμε μικρή ποσότητα από αυτή τη ζύμη ίσα με ένα μικρό καρύδι και την τοποθετούμε στη θήκη σιλικόνης πιέζοντάς την μέχρι να πάρει το σχήμα της θήκης χωρίς να έχει κενά . Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσουμε όλες τις θήκες και τοποθετουμε γαι λίγο ακόμα στο ψυγείο . Στο μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα προσθέτοντας στο τέλος τη γλυκόζη . Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί τελείως . Τότε ξεφορμάρουμε μία-μία τις γλυκομπουκιές από τις θήκες τους και τις βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα . Με δυο πιρούνια τις μεταφέρουμε και τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα όπου τις στολίζουμε με την τρούφα . Τοποθετούμε το δίσκο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και οι "Γλυκομπουκιές” είναι έτοιμες για σερβίρισμα (αν θέλουμε τις τοποθετούμε στα ειδικά χαρτάκια κεράσματος.

Λίγα λόγια ακόμα: Η εταιρία Silikomart , μια εταιρία που διαθέτει τεράστια ποικιλία σε σκεύη σιλικόνης , εξαρτήματα και είδη που έχουν να κάνουν με τη ζαχαροπλαστική μου έστειλε ένα πακέτο με θήκες σιλικόνης (δείτε τις κάνοντας κλικ εδώ )  που πραγματικά με ενθουσίασαν…Ήταν η αφορμή να μετατρέψω τις γλυκομπουκιές της φίλης Ελένης σε μικρά , πανέμορφα στολίδια. Γι’ αυτό πιστεύω πως τα κατάλληλα εργαλεία , σκεύη και μηχανήματα απογειώνουν τα χέρια αυτού που έχει το μεράκι και του δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσει αριστουργήματα…Μια γεύση από την τεράστια ποικιλία μπορούμε να πάρουμε αν κάνουμε κλικ εδώ: Silikomart.
Ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου την Ελένη για τη συνταγή (μου έχει δώσει και συνταγή για τούρτα “νουγκατίνα” την οποία θα μοιραστώ μαζί σας εν καιρώ) , ευχαριστώ και την Silikomart για τα όμορφα δώρα της.
Αν πάλι δεν έχουμε τις ειδικές θήκες σιλικόνης , απλά πλάθουμε με τη ζύμη μικρά μπαλάκια τα οποία “κυλάμε” στη σοκολάτα ακολουθώντας κατά τ’ άλλα την ίδια διαδικασία!
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...