Μπισκοτα με τρουφα σοκολατας και φουντουκια!
- Hits: 9867
Ο συνδυασμός σοκολάτα-φουντούκι είναι ακαταμάχητος και το έχουμε πει πολλές φορές , θα το πούμε για μια φορά ακόμα. Ας μην ξεχνάμε ότι η περίφημη Μερεντο-νουτέλα ή πραλίνα φουντουκιού σ' αυτά τα υλικά βασίζεται . Ακαταμάχητα λοιπόν είναι και τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια που αξίζει να τα δοκιμάσετε . Είναι τόσο εύκολα στην κατασκευή τους , τόσο απολαυστικά αλλά και τόσο εύκολα στην κατανάλωσή τους ! Δίνουν γεύση και ευχάριστη νότα στο πρωινό κολατσιό και αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό με τον καφέ ή με το απογευματινό τσάι . Δείτε τα , προμηθευτείτε τα απλά υλικά της συνταγής και φιάξτε τα. Σε πολύ λίγη ώρα θα είναι έτοιμα και υπέροχα!
Υλικά :
250 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. μπέικιν
1/4 κ. γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
80 γρ. τρούφα σοκολάτας
80 γρ. χοντροτριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση:
-Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το μπέικιν , τη σόδα και το αλάτι.
-Σε ένα δεύτερο μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη και μετά από λίγο προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
-Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με μια μαρίζ , ενώνοντας τα δύο μίγματα.
- Προσθέτουμε την τρούφα και το φουντούκι και ανακατεύουμε.
-Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε κουταλιές από το μίγμα .
-Ψήνουμε για περίπου 10 ή 15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο.
-Τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!