tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τάρτα κολοκύθας (παραδοσιακή αμερικάνικη)

Την παραδοσιακή αυτή αμερικάνικη τάρτα με πουρέ κολοκύθας τη γνωρίζουμε όλοι από την περίφημη γιορτή των ευχαριστιστιών , γνωστή ως thanksgiving. Πρόκειται για την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου όπου οι οικογένειες κάνουν απολογισμό της χρονιάς που σε λίγο φεύγει κι ευχαριστούν το Θεό για ό,τι τους χάρισε…Ουσιαστικά είναι η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς! Το τραπέζι τους περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων , απαραίτητα γαλοπούλα και αυτή την υπέροχη τάρτα με καλοκύθα. Εγώ προσωπικά την έφτιαξα μόνο και μόνο από ενδιαφέρον για τα έθιμα στις γειτονιές του κόσμου. Όμως τη λάτρεψα!!! Από  το χρώμα της και τις φθινοπωρινές της νότες , από τη διαδικασία παρασκευής του πουρέ μέχρι και τη στιγμή που δοκίμασα την υπέροχη γεύση της κι απόλαυσα την ιδιαίτερη , βελούδινη υφή της. Είναι πολύ ξεχωριστή και θα τη φτιάξω πολλές , πολλές φορές με κάθε ευκαιρία.

pumkin pie1

Υλικά (για ταρτιέρα 24εκ.): 

500 γρ. πουρέ κολοκύθας 

1 βάση τάρτας pate brissee

Επιπλέον για την κρέμα:

3 αυγά

200 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 1/2 κ.σ.  μίγμα μπαχαρικών που θα περιέχει βανίλια , κανέλα , γαρύφαλλο , μοσχοκάρυδο , τζιντζερ και πολύ λίγο τριμμένο  αστεροειδή γλυκάνισο

pumkin pie2pumkin pie3pumkin pie4pumkin pie5pumkin pie6pumkin pie7pumkin pie8pumkin pie9pumkin pie10pumkin pie11pumkin pie12pumkin pie13pumkin pie14pumkin pie15pumkin pie16pumkin pie17pumkin pie18pumkin pie19

Εκτέλεση:

-Ετοιμάζουμε το πουρέ κολοκύθας σύμφωνα με τη βασική συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ)

-Ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας σύμφωνα με τη βασική συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ)

-Όταν ετοιμάσουμε την τάρτα , την προψήνουμε μόνη της σε προθερμασνένο φούρνο , στους 190ο για 15-20 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα: Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τον πουρέ κολοκύθας , τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά και να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε στη συνέχεια το κορν φλάουρ και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε κι αυτή. Η κρέμα-γέμιση είναι έτοιμη.

Στο μεταξύ έχει προψηθεί η βάση , τη βγάζουμε από το φούρνο , αδειάζουμε μέσα την κρέμα και ψήνουμε για άλλα 50-55 λεπτά. Περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Σημ. : -Αν θέλουμε μπορούμε να τη γαρνίρουμε με λίγη σαντιγύ.

-Φροντίζουμε να έχουμε στραγγίσει πολύ πολύ καλά τον πουρέ κολοκύθας στο πρώτο στάδιο για να λειτουργήσουν σωστά οι αναλογίες.

-Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος παρατηρήσουμε ότι κάνει ραγίσματα δε μας απασχολεί. Όταν κρυώσει θα συρρικνωθεί η κρέμα και τα ραγίσματα θα κλείσουν.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...