tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Παστάκια καρύδας με άρωμα λεμόνι

Η αδυναμία μου στην καρύδα είναι μεγάλη και λατρεύω ό,τι περιέχει μέσα αυτό το εξωτικό , αρωματικό φρούτο και φυσικά υπάρχουν πάντα στο σπίτι ένα-δυο σακουλάκια αποξηραμένη καρύδα για κάθε ενδεχόμενο και βέβαια γάλα καρύδας! Πολλές φορές πληκτρολογώ στην αναζήτηση του υπολογιστή τη λέξη "καρύδα" και περιμένω εναγωνίως να δω τι θα μου προτείνει...Διατροφικά η καρύδα μπορεί να περιέχει μπόλικες θερμίδες αλλά προσφέρει σημαντική αντιμικροβιακή και αντιγηραντική δράση ενώ κάποιες ερευνες τη θέλουν να βοηθά στην αύξηση της HDL , καλής χοληστερίνης. Ετσι λοιπόν κι εγώ θα φτιάξω το γλυκάκι μου , αρωματικό , απολαυστικό , αρωματισμένο με μπόλικο ξύσμα λεμονιού και πανεύκολο...Όσοι το δοκίμασαν απλά ξετρελάθηκαν.

Δείτε το:

pastakia karyda1

 

Υλικά( για 1 πυρέξ με διαστάσεις 20x33)

400 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ (μπορεί να είναι και ολικής άλεσης)

120 γρ. καρύδα τριμμένη

30 γρ. νιφάδες βρώμης

Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι

200 γρ. βούτυρο

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα

Και μπόλικη ακόμα καρύδα για την επιφάνεια του γλυκού (περίπου 2 χούφτες)

pastakia karyda2pastakia karyda3pastakia karyda4pastakia karyda5pastakia karyda6pastakia karyda7pastakia karyda8pastakia karyda9pastakia karyda10pastakia karyda11pastakia karyda12pastakia karyda13pastakia karyda14pastakia karyda15

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε την καρύδα (120γρ.) , τη βρώμη  και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα δύο υλικά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεγχόμενό της μέσα στο μίγμα των μπισκότων. Ανακατεύουμε ζωηρά για να ενωθούν καλά τα υλικά και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20x33 στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα να ανεβαίνει και στα πλάγια. Με τη βοήθεια μιας  2ης λαδόκολλας που τοποθετούμε πάνω από το μίγμα πιέζουμε με την παλάμη μας ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και να έχει λεία επιφάνεια το γλυκό . Αφαιρούμε τότε την πάνω λαδόκολλα ,  πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη καρύδα και βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί.

Το κόβουμε σε  μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...