Εναλλακτική κρέμα μπεσαμέλ με γιαούρτι και αυγά
- Hits: 34
Αν θέλεις μια εύκολη συνταγή για κρέμα με "ελληνική" γεύση και σίγουρη επιτυχία είσαι στο σωστό μέρος. Η συνταγή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου χρησιμοποιούμε την μπεασμέλ αλλά δε χρειάζεται κόπο, ούτε δέσιμο στην κατσαρόλα, ούτε ιδιατερη προσπάθεια για να πετύχει. Γιαούρτι, κρέμα τυρί, λίγο κορν φλάουρ , αυγά και τριμμένο νόστιμο τυρί της επιλογής μας με ένα απλό ανακάτεμα συνθέτουν μια υπέροχη, ανάλαφρη κρέμα, που σκεπάζει σουφλέ, ζυμαρικά, λαχανικά και χαρίζει ένα γκρατινέ αποτέλεσμα που αρέσει σε όλους.
Υλικά για ένα σκεύος 20x25 εκ.:
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. κρέμα τυρί
2 μεγάλα αυγά
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1/3 κούπας τριμμένο τυρί
Αλάτι και πιπέρι
Μοσχοκάρυδο προαιρετικά
Τριμμένη φρυγανιά για την επιφάνεια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα , το κορν φλάουρ και τα αυγά και τα χτυπάμε ζωηρά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τότε προσθέτουμε το τυρί και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα. Αδειάζουμε ην κρέμα πάνω από τη βάση που έχουμε επιλέξιεινα μαγειρέψουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοψηθεί η επιφάνεια.
Καλή επιτυχία!